Monden / Lifestyle

Care sunt cele cinci limbaje ale iubirii

Written by Monica

Fiecare persoana are un mod preferat de a se exprima si face parte dintr-una dintre cele cinci categorii sau „limbaje”: oferirea si primirea de cadouri, cuvinte de afirmare, atingere fizica, acte de serviciu si timp de calitate. Este important sa intelegi limbajul iubirii partenerului tau pentru a-ti imbunatati comunicarea si a avea o relatie de durata. Acesta te ajuta sa ai o viata pe deplin fericita.

Practicarea limbajului iubirii partenerului tau si invers sustine cuplul si apropie partenerii de viata. Atunci cand stim sa traim iubirea intelegem modurile in care partenerul nostru experimenteaza iubirea si puteam crea o conexiune autentica.

Uneori se intampla ca partenerii sa inteleaga gresit nevoile celuilalt, deoarece au moduri diferite de a oferi si de a primi dragostea. Acestia nu se simt iubiti, desi partenerul lor face un efort sustinut in a-si exprima acest lucru.

Cadrul celor cinci limbaje ale iubirii ajuta cuplurile sa auda ceea ce isi doresc, sa recunoasca forma de exprimare a iubirii de la partenerii lor si sa-si arate dragostea in moduri care pot fi apreciate. Chiar daca te poti raporta la diferite expresii ale iubirii, toti ne formam un obicei de a ne arata dragostea. Iata care sunt formele pe care le poate imbraca :

1. Cadouri

Poti sa-ti exprimi dragostea prin cadouri, prin mici atentii sau obiecte mai mari.

2. Acte de serviciu

Faptele sunt mai expresive decat vorbele. Iti poti demonstra afectiunea prin gesturi, cum ar fi gatirea cinei sau curatenia casei. Cand altii fac acelasi lucru pentru tine, te simti iubit.

3. Cuvinte de afirmare

Apreciezi cel mai mult cand primesti dragoste prin cuvinte amabile, inclusiv complimente, laude si alte expresii de sprijin sau admiratie. Pentru tine, cuvintele sunt mai expresive decat faptele.

4. Timp de calitate

Te simti iubit doar cand petreci timp semnificativ cu partenerul tau, cum ar fi sa luati masa impreuna sau sa mergeti in vacanta.

5. Atingerea fizica

Pentru tine conteaza cel mai mult orice contact fizic, cum ar fi imbratisari, sarut, tinere de mana si sex.

Există cateva semne revelatoare care te ajuta sa vezi care este limbajul tau. Gandeste-te la modul in care exprimi afectiunea si reactionezi la manifestările de afectiune ale partenerului tau.

Iti dai seama daca depui efort pentru cautarea cadoului perfect, daca vrei sa te implici in diferite treburi ale casei si apreciezi cand partenerul tau face acelasi lucru pentru tine. Poate iti place sa-ti exprimi emotiile prin complimente.

Daca esti o persoana care ai multe idei despre ce puteti face cand sunteti impreuna, inseamna ca legatura fizica este limbajul tau. Apreciezi sa petreci timp de calitate cu partenerul tau si iti place sa-ti acorde atentie. Cand esti suparat sau ai o zi proasta, o imbratisare te calmeaza mai mult decat cuvintele.

Indiferent in ce situatie te afli, este important sa-ti afli limbajul iubirii si sa-l aplici in realitate, pentru a pastra o armonie suprema in cuplu.

About the author

Monica

Leave a Comment