Monden / Lifestyle

Merita sa oferi flori intr-o cutie? Tipuri de cutii pentru flori

Written by Monica

Oferirea florilor a fost intotdeauna un gest deosebit, care poate transmite emotii si sentimente. Pana nu demult, florile erau oferite fie in starea lor naturala, fie in ambalaje simple din hartie sau celofan. In ultimii ani, ideea de a oferi flori in cutii a castigat din ce in ce mai mult teren, chiar daca o cutie de flori poate fi mai costisitoare decat un ambalaj clasic.

Merita cu adevarat sa oferi flori intr-o cutie?

Da, in conditiile in care florile in cutii ofera si avantaje practice. Cutiile protejeaza florile in timpul transportului, adauga un element surpriza, deoarece destinatarul nu stie ce flori ascunde cutia pana nu o deschide si pot creste durata de viata a cadoului. Florile in cutii pot fi aranjate intr-un mediu special, care le mentine proaspete mai mult timp comparativ cu un buchet traditional.

Florile in cutii pot fi mai scumpe decat buchetele obisnuite, datorita materialelor folosite si muncii aditionale necesare pentru aranjarea lor. Nu toate florile sunt potrivite pentru a fi aranjate in cutii flori, motiv pentru care este bine sa te asiguri ca aranjamentul pe care il oferi este oferit de profesionisti, ceea ce contribuie la pretul mai mare. De foarte multe ori insa, diferenta de pret intre un buchet clasic si un aranjament de flori intr-o cutie este destul de mica.

Tipuri de cutii pentru flori

Exista foarte multe tipuri de cutii pentru flori, fiecare oferind un stil diferit si o experienta unica. Cele mai populare tipuri includ:
• Cutii rotunde. Acestea sunt elegante si sofisticate, ideale pentru aranjamentele de trandafiri sau alte flori cu tulpini scurte.

• Cutii patrate. Ofera un aspect modern si sunt perfecte pentru aranjamentele mixte sau cele care includ flori cu tulpini mai lungi.

• Cutii in forma de inima. Acestea sunt ideale pentru ocazii romantice, cum ar fi Ziua Indragostitilor sau aniversarile.

• Cutii personalizate. Multe florarii ofera optiunea de a personaliza cutia, adaugand mesaje sau alegand culori specifice pentru a se potrivi ocaziei sau personalitatii destinatarului.

De asemenea, cutiile pot fi diferentiate si in functie de materialul din care sunt realizate. Exista cutii de flori din carton, cutii din hartie, cutii din lemn, din plastic sau chiar din metal.
Atunci cand alegi cutia, gandeste-te la cat de mult vrei ca aceasta sa fie pastrata, la tipul de flori pe care le oferi si cat de bine sunt protejate in cutie si evident, la buget.

Cum se intretin florile in cutii?

Pentru a mentine florile in cutii proaspete cat mai mult timp posibil, trebuie sa urmezi cateva sfaturi simple de intretinere. In felul acesta, chiar daca oferi aranjamentul dupa 1, 2 zile de la momentul achizitiei, acesta va fi cat se poate de proaspat.
• Florile trebuie sa fie udate. Multe flori in cutie vin cu un substrat special care retine umiditatea. Asigura-te ca substratul ramane umed, dar nu exagera cu apa.

• Trebuie sa fie mentinute intr-o temperatura potrivita. Florile se pastreaza cel mai bine intr-un mediu racoros si ferit de lumina directa a soarelui.

• Trebuie sa fie curatate. Indeparteaza petalele uscate sau deteriorate pentru a preveni raspandirea bacteriilor si pentru a mentine aspectul estetic al aranjamentului.

About the author

Monica

Leave a Comment