Sanatate

7 motive pentru care sa apelezi la sedintele de kinetoterapie

Written by Monica

Multi dintre pacientii care se confrunta cu diferite leziuni fizice sau afectiuni, primesc recomandarea din partea medicilor cu specialitati diferite de a apela la serviciile de fizioterapie si kinetoterapie pentru un tratament adecvat. Chiar si in acest caz, numerosi pacienti care nu cunosc foarte bine detaliile privind terapia fizica ezita sa urmeze procedurile specifice kinetoterapiei.

Kinetoterapia este una dintre cele mai importante si eficiente metode pentru reabilitarea fizica, fapt pentru care rezultatele pot fi de lunga durata. Sunt mai multe motive care recomanda procedurile de kinetoterapie Bucuresti. In continuare sunt amintite principalele 7 motive care recomanda aceasta abordare de reabilitare fizica.

Ameliorarea si diminuarea durerilor cronice

Cand un pacient se confrunta cu durere, remediul cel mai adesea folosit este medicamentul. Kinetoterapia vine sa ofere o solutie mai eficienta comparativ cu analgezicele de tip medicamentos. In cadrul kinetoterapiei este abordata sursa problemei si nu doar simptomatologia.

Cu alte cuvinte, kinetoterapia vizeaza corectarea sursei problemei care duce la aparitia durerii si contribuie la diminuarea sau ameliorarea durerilor, inclusiv a celor cronice. In consecinta se poate evita sau reduce folosirea medicamentelor cu rol analgezic sau antiinflamator.

Restabilirea mobilitatii fizice

Un al doilea motiv pentru care poti sa apelezi cu incredere la kinetoterapie il reprezinta restabilirea mobilitatii fizice. Cauzele care pot duce la limitarea mobilitatii includ degenerarea articulatiilor, existenta unui traumatism sau alte cauze similare. Procedurile de kinetoterapie pot contribui la efectuarea diverselor exercitii astfel incat mobilitatea fizica sa fie restabilita.

Ajuta la recuperarea dupa accidentari

Kinetoterapia este foarte eficienta si pentru persoanele care se confrunta cu recuperarea dupa accidentari. Indiferent daca vorbim despre cazaturi, accidente rutiere sau leziuni pentru sportivi, recuperarea cat mai rapida este un deziderat pentru orice persoana.

In acest sens persoanele care isi doresc sa se recupereze cat mai rapid pot apela cu incredere la kinetoterapie Bucuresti. Exista o paleta diversificata de exercitii si tehnici care pot ajuta la recuperarea fizica dupa accidentari de diferite tipuri.

Contribuie la cresterea performantelor sportive

Un alt motiv care recomanda kinetoterapia il reprezinta cresterea performantelor sportive pentru persoanele care apeleaza la exercitiile si tehnicile recomandate de un kinetoterapeut. In urma identificarii punctelor slabe si a eventualelor dezechilibre de la nivelul organismului, kinetoterapia poate sa imbunatateasca semnificativ forta, flexibilitatea si miscarile. In acelasi timp vorbim despre evitarea intinderilor musculare, a fracturilor sau a altor leziuni.

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Incidenta bolilor cardiovasculare este foarte mare atat in Romania, cat si la nivel mondial. Kinetoterapia poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare si implicit la diminuarea riscului de atac de cord. Reabilitarea cardiaca realizata prin exercitii fizice ajuta la imbunatatirea persoanelor care sunt afectate de bolile coronariene.

Ajuta la imbunatatirea echilibrului

Un alt motiv care recomanda kinetoterapia il reprezinta imbunatatirea echilibrului mai ales in cazul persoanelor varstnice. Anumite exercitii vor ajuta persoanele care se confrunta cu riscul de a cadea sau de a-si pierde echilibru. Persoanele in varsta pot efectua diferite exercitii pentru echilibrarea sistemului vestibular.

Contribuie la o imbatranire frumoasa

Procedurile de kinetoterapie Bucuresti pot sa isi aduca aportul la un proces de imbatranire in care sa fie atenuat impactul afectiunilor aparute odata cu inaintarea in varsta.

Apeleaza la un centru de recuperare medicala pentru a beneficia de kinetoterapeuti cu pregatire si experienta asa cum este Koly Medical. Informatii suplimentare pot fi gasite pe www.kolymedical.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment