Educatie / Cultura / Arta

Barca lui Zoe participa la Noaptea Ideilor de la Institutul Francez din Timisoara

Written by Monica

In continuarea actiunii #ecoUsubacvatic desfasurata impreuna cu Decathlon Romania in vara anului 2019, Barca lui Zoe participa la evenimentul Noaptea Ideilor din Mediateca Institutului Francez Timisoara joi, 30 ianuarie, ora 18.00, pentru a dezbate ce inseamna sa fii viu in epoca urgentei climatice.

Aceasta initiativa, organizata simultan in alte peste 100 de orase din lume, abordeaza subiecte actuale precum echilibrele ecologice si relatia om-natura. “Care este locul nostru in lumea vie?” si “In ce fel faptul de a fi viu ne obliga sa trecem la actiune” sunt alte intrebari care invita la o discutie libera pe tema responsabilitatii de a actiona si a-ti lua angajamente fata de mediu.

Cu aceasta ocazie, Barca lui Zoe va impartasi din experienta sa in lumea subacvatica si va ilustra impactul pe care il avem asupra naturii printr-o serie de activitati practice si interactive. Cu ajutorul ochelarilor VR, majoritatea participantilor vor avea acces pentru prima data la imagini filmate pe sub apa ce ilustreaza bogatia si mirajul lumii subacvatice, dupa care va urma introducerea echipamentului necesar si un instructaj cu privire la modul de a-l folosi.

Barca lui Zoe va continua prezentarea din cadrul Institutului Francez cu o serie de vizite in trei scoli din Timisoara: Scoala Gimnaziala “Eftimie Murgu” Lugoj, Liceul Teologic “Sf. Antim Ivireanul” si Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, unde va discuta cu peste 150 elevi despre acelasi subiect.

Zoe spune: “Copiii de azi sunt adultii de maine, asa ca ne indreptam atentia asupra lor pentru a-i ajuta sa constientizeze la momentul potrivit ce rol joaca in mediul in care se afla.Firea lor curioasa ii predispune catre inovatie si experimentare si imi doresc sa le creez un context cu stimuli diferiti, care sa le ofere o experienta memorabila.

Prin ecologia practica si surpriza subacvatica pe care le-am pregatit-o, imi doresc sa inteleaga motivele pentru care e nevoie sa fim responsabili cu resturile care raman dupa consum. In plus, sporturile subacvatice sunt o necunoscuta pentru multi, dar vin cu beneficii semnificative pentru minte si corp, si vreau sa le povestesc mai multe despre asta.”

Dupa Timisoara, Barca lui Zoe se va opri in alte orase-cheie din tara, inclusiv Bucuresti, Suceava, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu, Constanta si Satu Mare, participand fie la discutii libere, fie la ore din programul Scoala Altfel, desfasurat pana in mai anul acesta.Companiile care doresc sa sustina proiectul si sa se alature initiativei sunt rugate sa-si exprime interesul pana pe data de 15 Februarie.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite aici: www.facebook.com/events/614691176027673/
Pe Barca lui Zoe o puteti urmari pe www.facebook.com/barca.lui.zoe/ si pe www.barcaluizoe.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment