Media / Publicitate

Ce buget sa investesti in servicii SEO profesionale?

Written by Monica

Serviciile SEO sunt o componenta esentiala in marketingul online de succes adoptata de multe afaceri dezvoltate in mediul online, care asigura cresterea brand awareness-ului, obtinerea trafic targetat si construirea noilor relatii atat cu partenerii de afaceri cat cu clientii prin fidelizarea acestora.

Desi pentru multe persoane beneficiile serviciilor de SEO profesionale sunt clare, cand vine vorba de construirea unui buget adecvat pentru promovarea in mediul online, acesta poate varia foarte mult in functie de serviciile contractate si de obiective stabilite impreuna cu firma SEO.Pentru a stii cat de mult trebuie sa investesti in servicii SEO profesionale, trebuie sa stii ce modele de contractare folosesc atat agentiile cat si firmele SEO:

1.Plata lunara, de tip comanda ferma, cand clientii platesc lunar o suma prestabilita, pentru serviciile SEO convenite. Acest model de colaborare este cel mai des intalnit, pentru ca evolutia rezultatelor este urmarita gradual si se poate interveni cu schimbari de strategii, fara sa fii tinut de conditii contractuale. Daca in calitate de client optezi pentru contractarea acestui tip de model, firma SEO iti va trimite cu certitudine un raport lunar sau chiar bilunar in care precizeaza volumul de munca depus pentru atingerea obiectivelor stabilite si ce imbunatatiri au fost aduse site-ului.

2.Preturi fixe. Majoritatea agentiilor sau firmelor SEO ofera servicii cu un grad ridicat de complexitate si tehnici variate de optimizare, insa in piata se pot gasi sau se pot negocia preturi individuale pentru anumite sarcini. Cu certitudine ai observat ca exista de la freelanceri pana la cele mai mari agentii care vand individual servicii de creare de arhitecturi de site catre clienti sau firme de webdesign, audituri, creare de continut pentru paginile de servicii, pagini de magazine online sau descrieri de produse sau advertoriale pentru aceia care au deja optimizarea on page bine pusa la punct.

3.Plata pe proiect, un mod adesea intalnit in piata unde activeaza freelancerii este o alta posibilitate de plata cu cel descris mai sus, insa fiecare proiect este personalizat in functie de doleantele clientului si, bineinteles, de specificul afacerii online.

4.Plata la ora de consultanta SEO. Un model de contractare pentru care clientii platesc un tarif orar pentru fiecare ora de consultanta, iar clientii sunt asistati pentru consilierea sau implimentarea tehnicilor de SEO.

Beneficiile unor serviciile SEO profesionale sunt esentiale pentru orice afacere online, insa este indicat sa fii foarte atent atunci cand alegi firma cu care optezi sa lucrezi, pentru ca exista companii in piata care practica tehnici SEO indoielnice, a caror rezultate pot provoca o penalizare a site-ului.Din acest motiv este bine sa te feresti de acele servicii oferite de o agentie SEO care iti promite lucruri precum:

1.Garantii. Nu exista nicio agentie sau firma care sa ofere servicii SEO profesionale si sa iti ofere garantii, pentru ca factorii care influenteaza pozitionarea site-urilor pe motoarele de cautare sunt volatili, sunt afectati de algoritmi si au specificul caracterului schimbator. De asemenea, este bine sa iei in considerare ca la fel ca in orice alt domeniu exista competitie care isi doreste si ea sa ajunga in aceleasi locuri de top in Google si daca te decizi sa te opresi sau investitia ta este mai redusa atunci probabil ca si rezultatele tale vor fi in consecinta.

2.Rezultate imediate. In SEO nu exista rezultate imediate, cu exceptia situatiei in care pe internet in industria in care isi desfasoara activitatea afacerea ta nu exista competitie sau este foarte slaba. De asemenea, una dintre posibilitatile de a ajunge rapid in primele pozitii din SERP este sa practici tehnici “Churn and burn”, care te vor aduce in pozitiile de top rapid, dar site-ul va avea o scurta durata de viata, urmand a fi inclus pe lista neagra si penalizat de Google, iar revenirea acestuia ar putea dura luni intregi sau chiar niciodata.

3.Locul nr. 1 in Google. Este o promisiune sclipitoare si care suna foarte bine, insa nicio agentie sau firma care ofera servicii SEO profesionale nu va poate garanta aceasta pozitie intr-un termen dat si permanent. Evident se poate estima o perioada si chiar o eventuala investitie necesara, inca SEO este un proces de optimizare indelungat si care ofera rezultatele mult asteptate pe perioade de timp medii si lungi, dar nu permanente.

4.Costuri reduse. Serviciile SEO profesionale implica resurse, pe care o afacere normala nu le are, incepand de la timp, specialisti, instrumente specifice de marketing pana la experienta in zeci de industrii, si toate acestea vin la pachet cu preturi pe masura. Ceea ce poti face intr-adevar este sa cauti cel mai bun raport calitate-pret de pe piata si sa alegi echipa care rezoneaza cu valorile si principiile tale.

Daca te-ai decis sa contractezi servicii SEO profesionale viziteaza site-ul adfel.ro si opteaza pentru experienta pe care o pune la bataie o firma specializata in promovarea produselor sau serviciilor pe internet si tine cont de urmatoarele aspecte esentiale:

  • Te vei bucura de beneficiile serviciilor SEO in timp. Chiar daca miscarea poziei pe expresiile de interes se pot vedea chiar de la prima implementare, stabilitatea acestor pozitionari in SERP se va vedea cu adevarat dupa 2-3 luni si chiar pana la 1 an si jumatate. Investitia in afacerea ta prin SEO este una pe termen lung si de cele mai multe ori rezultatele serioase se contureaza abia dupa cateva luni, motiv pentru care este recomandata o colaborare pe o perioada de 6 luni – 1 an si jumatate, cu plata lunara.
  • SEO se schimba constant, iar aplicabilitatea tehnicilor este la fel de schimbatoare pentru a ramane in trend cu cele mai bune tehnici. Caracteristica specifica serviciilor SEO este, la fel ca si pozitiile unei afaceri in Google, domeniul dinamic si continua crestere de continut adaugat in mediul online, dar si de numarul tot mai ridicat al competitiei, motiv pentru care daca optezi pentru servicii SEO de slaba calitate nu vei beneficia de avantaje pe termen lung.
  • SEO este vital. Pentru orice site optimizarea on page este esentiala si de multe ori chiar si optimizarea off page, in situatia in care nu doresti sa fii depasit de un simplu blog cu continut mai mult si mai bine structurat. Prin servicii SEO profesionale iti vei asigura relevanta paginilor web, iar oamenii iti vor gasi mult mai usor afacerea online.
  • Solutia optima este alegerea unei firme care ofera servicii SEO profesioniste. Foarte multi antreprenori se gandesc ca SEO este usor si aleg sa iti desfasoare singuri promovarea online, pe cont propriu, fara o experienta adecvata si fara sa inteleaga cu adevarat ce este necesar pentru site-ul afacerii. Este bine sa intelegi ca eficienta unei strategii SEO bine elaborata de catre specialisti nu se compara cu informatiile adunate de pe internet.

Pentru majoritatea antreprenorilor din ziua de astazi, serviciile SEO reprezinta acel instrument de marketing cu cel mai bun ROI, iar beneficiile sale depasesc cu mult tehnicile de marketing clasic cu brosuri, reclame la tv, reclame la radio etc, insa trebuie sa le acordam respectul pentru ca fiecare dintre ele reprezinta o modalitate de brandawarness.Daca totusi doresti sa beneficiezi de un canal de promovare prin care sa obtii si notorietate, decizia iti apartine, iar sfatul nostru este sa apelezi la o firma profesionista, care ofera servicii SEO de calitate.

About the author

Monica

Leave a Comment