Casa si Gradina

Ce inseamna „dimabil”?

Written by Admin

De unde provine termenul si unde il intalnim?

Termenul „dimabil” este un cuvant care a fost imprumutat fortat din limba engleza de la verbul „to dim”, a carui traducere este „a regla”. Acest termen se poate gasi pe etichetele multor becuri led, dar si pe cele ale intrerupatoarelor care au proprietatea de a fi „dimabile”.

Ele sunt populare datorita potentialului estetic si de economisire a energiei, iar capacitatea de a reduce luminozitatea poate schimba complet ambianta unei incaperi, folosind in acelasi timp un consum redus de energie.

Ce este un bec dimabil?

Un bec led dimabil este diferit de un bec clasic deoarece are proprietatea de a permite utilizatorului sa regleze intensitatea luminii acestuia. Din moment ce fiecare avem preferinte si nevoi diferite in ceea ce priveste iluminarea incaperii, putem spune ca un bec dimabil este potrivit oricarei locuinte, fiecare persoana putand sa obtina astfel ambientul pe care si-l doreste.

Reglarea luminozitatii se face prin intermediul unui variator pentru becuri led, care permite sa adaptati lumina in functie de incapere sau de activitatea pe care o desfasurati. De exemplu, daca doriti sa cititi fara sa va obositi ochii, veti putea regla lumina la o intensitate mai scazuta, sau puteti opta pentru o lumina puternica in cazul in care aveti o activitate ce necesita o atentie mai elevata la detalii.

In comparatie cu un bec normal ce reda lumina la aceeasi intensitate in mod constant, un bec led dimabil va oferi confortul de care aveti nevoie in fiecare moment al zilei.Odata cu achizitionarea unui bec led dimabil, va trebui sa cumparati si un „dimmer”, sau altfel spus un reglator, care sa fie compatibil cu becul led respectiv.

Daca becul led dimabil este conectat la un dimmer obisnuit, acesta va cauza probleme precum palpairea becului sau zumzeturi datorita faptului ca nu va atinge puterea minima necesara, iar lumina produsa nu va putea fi de calitatea maxima.

Totusi, daca alegeti becurile led dimabile inteligente, nu veti mai avea nevoie de dimmer.Pentru a putea recunoaste un bec dimabil fata de unul non-dimabil, va trebui doar sa va uitati pe ambalajul produsului si sa identificati logo-ul „DIM”.

De ce ar trebui sa optati pentru becurile dimabile?

Becurile led dimabile aduc cu ele o serie de avantaje, printre care:

Flexibilitatea obtinerii ambientului dorit

Becurile led dimabile sunt adesea folosite in dormitoare sau in sufragerii pentru ca multumita lor puteti crea foarte usor un ambient placut. Deci, fie ca va propuneti sa obtineti o luminozitate mai scazuta in camera pentru a urmari un film sau o luminozitate mai ridicata pentru a scoate in evidenta piesele de mobilier si de decor, becurile led dimabile va vor indeplini asteptarile.

Eficienta ridicata

Un alt avantaj al multor becuri led dimabile este faptul ca sunt eficiente, iar printre calitati se numara si functionarea economica, durabilitatea ridicata, aprinderea rapida, rezistenta la aprinderi succesive si stingeri dese.
Pe langa acestea, ele sunt ecologice si nu contin substante toxice precum mercur sau plumb, astfel putand fi folosite si reciclate fara nicio grija.

Consum redus de energie electrica

Becurile led dimabile le dapasesc pe cele economice sau incandescente prin durata lor de folosire, care poate fi chiar si de 50000 de ore. Un bec incandescent dureaza aproximativ 1200 de ore, iar un bec economic circa 8000 de ore.
Cu toate ca pot costa mai mult, becurile led dimabile sunt rentabile prin durata lor de viata sporita si printr-un consum scazut de energie.

Pot fi controlate prin telefon

Becurile led dimabile pot fi simple sau becuri smart (inteligente). Atunci cand discutam despre becuri led dimabile smart, reglarea luminozitatii se poate face prin intermediul telefonului, eliminand astfel nevoia de a mai cumpara un dimmer si aducand confort odata cu utilizarea lor.

Unde se pot cumpara corpuri de iluminat dimabile?

Daca doriti sa va modernizati casa printr-o atmosfera de poveste si o lumina pe placul dumneavoastra, Alessandro Design ofera o gama variata de corpuri de iluminat dimabile. Puteti opta cu incredere pentru acestea, iar ei va stau oricand la dispozitie pentru informatii suplimentare.

About the author

Admin

Leave a Comment