Monden / Lifestyle

Combinatii delicioase cu pepene rosu pe care ar trebui sa le incerci

Written by Admin

Toata lumea iubeste pepenele rosu pentru ca are un gust dulceag si racoritor, fiind fructul ideal pentru vara. De asemenea, se pot face si cateva retete cu pepene rosu care merita încercate. Pepenele este un fruct foarte cultivat la nivel mondial si are putine calorii si o multime beneficii pentru organism.

Acestia contin multe vitamine, minerale si antioxidanti, ceea ce ofera un plus de sanatate. Pepenele rosu este cultivat peste tot in lume si este renumit pentru miezul dulce si suculent. Poate fi conumat atat crud cat si murat. De asemenea, poate fi folosit si pentru sucuri sau salate.

100 de grame de pepene rosu proteine – 0,6, Vitamina C – 8,1 mg; Calciu – 97mg; Magneziu – 10 mg si Potasiu – 112 mg.

Iata cateva retete care ar trebui sa-ti ofere un plus de inspiratie la gatit :

  • Salata de pepene rosu

Ingrediente : 1 lingurita ulei de masline extra virgin, 1 lingurita otet din vin rosu 1/2 lingurita. Sare, 1 felie pepene verde taiat cubulete, 1 castravete mediu, tocat, branza feta maruntita, 1/2 ceapa rosie, feliata subtire, menta.

Mod de preparare: Pune ulei, otet si sare intr-un castron. In alt castron pune bucati de pepene verde, castraveti, feta, ceapa rosie si frunze de menta. Adauga amestecul de ulei peste restul ingredientelor condimenteaza cu sare si preparatul este gata.

  • Salata caprese cu pepene si capsuni

Ingrediente: 1 felie pepene verde, cateva capsuni, 50 g Feta, 1 lingurita ulei de masline,sare, piper, busuioc.

Mod de preparare : Pune pepenele verde, capsunile, feta sau mozzarella si uleiul de masline la un loc, condimenteaza cu sare si piper, adauga busuioc proaspat si serveste salata alaturi de un pahar de vin alb.

  • Gazpacho cu pepene

Ingrediente : 1 castravete mediu, curatat de coaja, 1/2 ardei gras roșu, tocat, 2 cani de rosii tocate , 2 cani de pepene tocat, 1 lingura ulei de masline extravirgin, 1 lingura otet, 3 linguri ceapa tocata, sare, piper negru, busuioc taiat felii, coriandru.

Mod de preparare: Taie castravetele si pune-l la blender. Amesteca-l apoi cu ardei gras, rosii, pepene verde, ulei, oțet, si 2 linguri ceapa si condimenteaza. Pune totul in blender pana ce obtii o supa mai groasa. Mai adauga otet si ulei dupa preferinte. Pune in boluri iar deasupra adauga castravetele ramas si ceapa tocata. Serveste alături de paine prajita

  • Sangria cu pepene

Ingrediente : 1 pepene mare, 1 sticla (750 ml) de vin alb, rece 400 ml rom alb, 250 ml vin spumant, 80 ml suc de lime, 2 lime, feliate subțiri 500 g fructe asortate proaspete sau congelate, cum ar fi ananas, afine și capsuni

Mod de preparare : Taie partea superioara a pepenelui iar cu o lingura scoate miezul rosu si pune-l in blender. Amesteca pana la omogenizare apoi adauga vin alb, rom, spumant, sucul de lime sifructele intregi. Se la sa la rece 2 ore inainte de a fi servit. Pentru un plus de efect, se serveste direct din coaja de pepene ramasa.

About the author

Admin

Leave a Comment