Educatie / Cultura / Arta

Cursuri de calificare si formare profesionala pentru administrarea pensiunilor turistice

Written by Monica

Sectorul turistic este unul cu foarte mare potential in Romania. Iar acest lucru se poate remarca prin faptul ca numarul pensiunilor turistice este in continua crestere in majoritatea zonelor cu foarte mare aflux de turisti. Pe de alta parte, de foarte multe ori administrarea pensiunilor este facuta de personal necalificat sau de catre proprietarii pensiunii. Tocmai de aceea oferta de angajare pentru administratorii de pensiuni este una suficient de atractiva.

Pentru a obtine o calificare pentru ocupatia de administrator pensiune turistica poti alege sa urmezi un curs de calificare si formare profesionala. Astfel de cursuri sunt organizate de centre acreditate de formare profesionala a adultilor.

Ce vei invata in urma cursului de calificare?

In cadrul cursului de calificare pentru ocupatia de administrator al unei pensiuni turistice vei invata cum sa comunici eficient la locul de munca, cum sa utilizezi un calculator si care sunt normele de aplicare pentru siguranta si securitatea in munca. La aceste competente fundamentale se adauga si un set de competente generale.

In randul competentelor generale dobandite in cadrul cursului pentru meseria de administrator pensiune turistica se regasesc activitati referitoare la promovarea pensiunii, verificarea gestiunii financiare, organizarea intregii activitati in cadrul pensiunii, promovarea produselor oferite turistilor si incheierea contractelor cu clientii.

Dincolo de competentele fundamentale si cele generale, in cadrul cursului de calificare sunt acumulate si competente specifice acestei ocupatii. Aici se au in vedere competente privind efectuarea de operatiuni specifice pentru cazare si pentru serviciile de alimentatie, asigurarea unui mediu ospitalier pentru turisti, organizarea diferitelor programe turistice optionale, oferirea informatiilor care sunt de interes turistic pentru clienti, dar si remedierea reclamatiilor venite din partea clientilor.

Cum te poti inscrie pentru un astfel de curs de calificare?

Daca gasesti atractiva ocupatia de administrator pensiune turistica sau daca deja ai mai multe oferte pentru un astfel de loc de munca, trebuie sa stii ca poti gasi diferite cursuri acreditate pentru aceasta ocupatie. Centrul de pregatire si formare a adultilor International Know-How Center organizeaza astfel de cursuri de calificare in mai multe judete si localitati din tara.

Te poti inscrie la un astfel de curs in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Pentru inscrierea la cursul de calificare pentru ocupatia de administrator de pensiune turistica sunt necesare doar 10 clase si depunerea unor copii dupa actul de identitate, diploma de absolvire a studiilor, certificatul de nastere si certificatul de casatorie (daca este cazul). Cursul dureaza 4 luni si costul unui astfel de curs este de 900 de lei.

Pentru partea teoretica cursul este organizat online prin Zoom Cloud Meetings, urmand ca partea practica sa se desfasoare la pensiuni turistice din tara. Examenul final se va organiza fizic la sediul din Oradea la International Know-How Center.

About the author

Monica

Leave a Comment