Monden / Lifestyle

De ce ai nevoie de marsupii ergonomice pentru bebelusul tau?

Written by Monica

Principala caracteristica distinctiva a marsupiilor ergonomice este pozitia copilului: picioarele sunt indoite la genunchi, desfasurate si situate deasupra pelvisului. Sunt cele mai confortabile din punct de vedere fiziologic pentru copil, iar parintele sufera mai putin stres asupra coloanei vertebrale, deoarece greutatea bebelusului este partial transferata in partea inferioara a spatelui, soldurilor si umerilor.

Modelele de marsupii ergonomice au un spate larg si moale, bretele de umar si o curea suplimentara cu structura rigida. In primele luni de viata, copilul creste rapid si, prin urmare, toate modelele sunt impartite in trei grupe in functie de varsta bebelusului.

Marsupii ergonomice – Tipuri

De la nastere. Sunt concepute astfel incat copilul sa nu stea in ele in pozitie verticala, ci inclinat. Acest lucru iti permite sa nu afectezi sistemul musculo-scheletic al copilului, mai ales ca acesta inca nu stie cum sa-si tina capul si sa stea.
De la 3-4 luni. Marsupiile ergonomice pentru aceasta varsta au o potrivire mai stransa si au spatele ingustat, astfel incat bebelusul sa se poata atinge cat mai mult de mama. Aceasta caracteristica poate fi explicata simplu: desi copilul a invatat sa-si tina capul, coloana vertebrala este inca slaba.

De la 6 luni. La aceasta varsta nu este necesar suport suplimentar pentru spatele copilului. Iar marsupiul se concentreaza mai mult pe confortul parintelui, deoarece cureaua rigida si curelele largi ofera confort la transport. Astfel de marsupii ergonomice nu au un spate rigid, iar designul in sine, ofera confort maxim.
Marsupiile ergonomice pot fi folosite aproape de la nasterea bebelusului.

Cel mai important avantaj este pozitionarea confortabila a bebelusului, tinand cont de caracteristicile anatomice legate de varsta. Pentru copiii foarte mici, ofera suport pentru cap, astfel incat mama sa nu-si faca griji in timpul plimbarii. Cei care au folosit modele de marsupii mai vechi, vor observa confortul atunci cand poarta bebelusul in modele ergonomice. O centura a cadrului mai larga, curelele elastice si largi, totul este facut pentru a reduce sarcina pe spatele parintelui si pentru a crea confort bebelusului la transport.

Cum sa alegi marsupii ergonomice?

Majoritatea modelelor sunt concepute astfel incat sa poti transporta copilul pe spate, pe burta sau pe sold, dar pana cand acesta nu invata sa stea, este acceptabila doar pozitia cu fata. Designul marsupiului ergonomic reduce sarcina nu numai asupra corpului parintelui, ci si asupra corpului copilului, ceea ce permite plimbari mai lungi fara carucior.

Nu trebuie sa fii alarmat la vederea multitudinii de elemente de fixare. Toate elementele de fixare sunt usor de accesat, iar designul este intuitiv. Nu are rost sa cumperi un accesoriu pentru crestere, intrucat va fi inconfortabil si toate avantajele purtarii vor disparea. Criteriul determinant de selectie pentru marsupii ergonomice este confortul bebelusului in pozitia corecta.

Aceste modele de marsupii asigura o potrivire stransa mamei pe toate partile, o potrivire in forma de M cu o pozitie simetrica a picioarelor fara distorsiuni si fixarea spatelui de la genunchi la umeri. Marsupiul ergonomic sustine capul bebelusului, iar mama ii poate vedea cu usurinta fata. Atunci cand alegi marsupii ergonomice, ar trebui sa tii cont de criteriile de alegere, precum dimensiunea, disponibilitatea amortizoarelor, materialul si calitatea prelucrarii, curele.

About the author

Monica

Leave a Comment