Monden / Lifestyle

De ce trusoul de botez nu poate lipsi din ziua botezului unui nou nascut?

Written by Monica

Botezul este unul dintre evenimentele majore in viata fiecarei familii. Chiar daca cel care este „actorul” principal al evenimentului, si anume nou nascutul, nu constientizeaza foarte bine ceea ce se intampla in jurul sau, familia si cei apropiati cunosc valoarea si importanta acestui act de crestinare.

Botezul la biserica are anumite cutume, obiceiuri si traditii care trebuie respectate. Iar in vederea respectarii tuturor acestor cutume, obiceiuri si traditii trusoul de botez nu poate lipsi din ziua unui astfel de eveniment. Atunci cand discutam despre un trusou botez avem in vedere acel accesoriu care contine toate elementele necesare pentru buna desfasurare a unui astfel de eveniment.

Care este continutul trusoului de botez?

Cei care au datoria de a se ocupa de trusoul de botez sunt nasii. Astfel, perechea de nasi care urmeaza a deveni parinti spirituali in cazul unui bebelus ce urmeaza a fi crestinat ofera trusoul de botez asemenea unui prim dar pentru bebelus. Daca ai mai fost in postura de nas, atunci cu siguranta ca deja cunosti tot ceea ce trebuie sa contina un trusou botez.

Insa fara doar si poate ca exista si viitori nasi care sunt pentru prima data in aceasta ipostaza. Din acest punct de vedere este important sa stii ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un trusou de botez. In momentul in care incepi sa cauti cel mai potrivit trusou de botez pentru un bebelus care urmeaza sa fie crestinat trebuie sa te asiguri ca acesta va contine: doua prosoape, o panza pentru mir, o fasa alba, recipientul cu mir, o batistuta, si un sapun.

Un prosop este folosit pentru a sterge trupul bebelusului cand este scos din apa, iar celalalt prosop este folosit pentru a sterge mainile preotului. Recipientul pentru mir contine mirul cu care bebelusul este uns pe frunte si la incheieturile manutelor, iar panza pentru mir este folosita in acest sens. Fasa alba este utilizata pentru a infasura bebelusul la incheierea botezului, iar batista este folosita daca este nevoie pentru a sterge fruntea bebelusului.

Dupa cum se poate vedea, fiecare „piesa” dintr-un trusou botez isi are rostul in cadrul botezului. Tot in trusoul de botez nasii pot include hainutele folosite pentru a imbraca bebelusul la incheierea procesiunii de crestinare. Nu in ultimul rand nasii trebuie sa aiba si cate o lumanare de botez.

Unde gasesti un trusou de botez?

Pentru ca intreg continutul unui trusou botez este indispensabil pentru buna desfasurare a botezului este important sa te asiguri ca nimic nu lipseste din acest accesoriu in ziua evenimentului. In acest sens cea mai simpla alegere o reprezinta achizitionarea unui trusou pentru botez complet.

Astazi oferta de astfel de trusouri de botez complete este foarte numeroasa. Vei putea gasi diferite modele de trusouri de botez potrivite atat pentru fetite, cat si pentru baieti. De asemenea, vei putea chiar personaliza trusoul de botez. Poti alege un trusou botez dintr-o foarte mare varietate din oferta magazinului online Fabrica de Accesorii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi www.fabricadeaccesorii.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment