Constructii

Devizele in domeniul constructiilor si importanta acestora

Written by Monica

Doar cei care nu au derulat sau nu au contractat un proiect in domeniul constructiilor nu cunosc complexitatea si anvergura unui astfel de proiect, indiferent de dimensiunea obiectivului care urmeaza a fi ridicat. De la proiectele de constructie a unui imobil avand scop rezidential si pana la proiectele impresionante care vizeaza constructia unor cartiere rezidentiale de blocuri sau ridicarea unor parcuri industriale pe suprafete intinse, oricare dintre acestea presupun organizarea eficienta a materialelor necesare, a utilajelor necesare, dar si a mainii de lucru.

Dincolo de implicarea acestor elemente in fiecare proiect de constructie, trebuie spus ca toate acestea au anumite costuri si fiecare beneficiar al unui astfel de proiect isi doreste sa cunoasca inca inainte de a incepe proiectul respectiv o estimare cat mai exacta a tuturor costurilor necesare pentru implementarea proiectului respectiv. Pentru o astfel de estimare orice beneficiar al unui proiect de constructii poate sa apeleze la un deviz estimativ in constructii. Aceste devize constructii prezinta cat se poate de exact toate costurile asociate unui proiect, costuri prezentate pe categorii precum materiale, transport sau manopera.

Cand sunt devizele estimative obligatorii si cand sunt facultative?

Un deviz estimativ pentru domeniul constructiilor este acel document care pune inaintea beneficiarilor proiectelor de constructii o imagine completa si exacta a costurilor estimate inainte de inceperea proiectului. In acest mod orice beneficiar de proiecte in constructii poate stii exact care urmeaza sa fie bugetul necesar pentru finalizarea proiectului si daca este nevoie sa isi suplimenteze bugetul alocat.

Cu toate ca aceste devize constructii aduc o multime de beneficii pentru orice beneficiar al unui proiect de constructii, merita a fi subliniat faptul ca astfel de documente pot fi optionale in cazul proiectelor derulate din fonduri private si obligatorii in cazul acelor proiecte finantate din bani publici. Altfel spus, doar in momentul in care sursele de finantare sunt din fonduri publice este obligatoriu sa se apeleze la o firma specializata in intocmire devize estimative.

Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre proiectele de constructii derulate pe fonduri private astfel de documente nu sunt obligatorii si ramane la alegerea beneficiarului de proiect daca opteaza sau nu sa intocmeasca un deviz estimativ al costurilor. Insa merita a fi evidentiat faptul ca orice beneficiar al unui proiect de constructii poate sa se bucure de o multime de avantaje pe care le aduce un deviz estimativ.

Atuurile devizelor estimative in constructii

Aceste devize constructii ofera o imagine completa si detaliata a costurilor pentru derularea unui proiect in constructii. Acest lucru este un mare avantaj prin faptul ca asigura o mai mare posibilitate ca proiectul sa fie dus la bun sfarsit.Un al doilea mare avantaj se refera la reducerea pana aproape de zero a sanselor de a fi inselat de catre cei care deruleaza proiectul cu privire la costurile materialelor sau al manoperei.

Si nu in ultimul rand vei putea eficientiza la maxim costurile cu implementarea unui proiect de constructii. Pentru a beneficia de avantajele unui deviz estimativ este obligatoriu sa te adresezi unei firme specializate in intocmire devize estimative in domeniul constructiilor.

About the author

Monica

Leave a Comment