Media / Publicitate

Imaginea online vs imaginea reala a unei firme

Written by Monica

In ziua de astazi, din punctul  meu de vedere imaginea din mediul online este mult mai importanta decat imaginea reala, adica sediul real al firmei.

De ce este atat de importanta imaginea din mediul online ?

Marea majoritate cauta un serviciu sau un produs prin intermediul internetului si al motoarelor de cautare, dupa ce au gasit ceea ce cred ca le convine suna si probabil lanseaza o comanda online. Utilizatori se lasa convinsi de imaginea reprezentativa a produsului, de descrierea cat mai detaliata, de fisa tehnica ( acolo unde este cazul  ) sau de un filmulet cu « instructiuni de utilizare ».

Marea majoritate a utilizatorilor pun accentul pe recenziile citite despre produsul respectiv cumparata in acelas mod si de la aceeasi firma. Daca marea majoritate a recenziilor este buna, cumparatorul nu va ezita prea mult sa lanseze o comanda.

Marea majoritate a utilizatorilor pun accentul pe « politica de returnare a produselor ». Da, inainte de a comanda ceva se asigura ca « daca totusi nu este ceea ce vreau ? pot sa imi recuperez bani ? » . este o stare de spirit normala atunci cand dorim sa achizitionam un produl fara sa il testam fizic.Toate acestea de mai sus sunt un ansamblu de elemente care pot reflecta destul de clar imaginea onine a unei firme.

De exemplu, exista un magazin online de piese auto in Bucuresti foarte serios, Comenzile sunt onorate in maxim 48 de ore, se pot returna fara explicatii si vocea de la « Call center » este una foarte prietenoasa care ofera detalii tehnice profesionale dar si detalii comerciale. Sediul firmei este un garaj, efectiv un mare garaj care privit din exterior nu inspira absolut nimic serios insa in mediul online media de incredere este de 4,9/ 5, ceea ce este foarte bine.

Cum se poate promova o firma in mediul online ?

Daca aveti de exemplu un magazin de articole pescaresti puteti gasi platforme unde sa va inscrieti atat gratuit cat si contra cost.Puteti opta pentru ziare locale sau forumuri pe tema aceasta. Posibilitati sunt multe insa este cel mai recomandat sa apelati la firme de web design, persoane experimentate care sa va ajute cum sa faceti acest lucru deoarece implica pasi multi si destul de importanti.

Pe ce platforme se poate adauga profilul unei firme ?

O platforma cunoscuta astazi, este www.firme365.ro . O platforma care ofera posibilitatea firmelor sa isi inscrie profilul firmei dar si sa adauge articole SEO. Iata mai jos 5 motive cat se poate de serioase pentru a va inscrie aici :

  • Un domeniu cu autoritate ridicata
  • Un website cu scor SEO ridicat
  • Un wesite viteza de incarcare mare.
  • Inscrierea nu este gratuita, deci numai firmele serioase pot adauga continut aici.
  • Un website 100% securizat, astfel riscul de a fi « spart » si informatiile dumneavoastra ( e-mail, nume, telefon ) sa ajunga pe mana cui nu trebuie este 0.

De ce se merita sa platesti un serviciu de promovare online ?

E simplu, in functie de serviciile sau produsele pe care le oferi, poti investi 1.000 RON/ luna insa profitul sa fie de cel putin 4000 RON/ luna. In general profitul poate creste exponential, deoarece o persoana care a cumparat un serviciu de la dumneavoastra prin intermediul promovarii, acesta se poate intoare luna urmatoare direct, sau va poate lauda produsul si la altii.

Sfatul nostru, pentru ca o afacere sa aibe succes pe termen cat mai lung este sa mentina tot timpul calitatea serviciilor si a produselor cat mai ridicata in raport cu cererile clientilor. Sa raspunda cat mai eficient nevoilor acestora si seriozitatea sa fie ingredientul principal in relatia cu clientul.

Firme 365 a pune la dispozitie posibilitatea de promovare a unei firme in mediul online datorita experientei in domeniu inca din 2008. In tot acest timp am cunoscut toate schimbarile din mediul online si ne-am adaptat imediat.

About the author

Monica

Leave a Comment