IT&C

Lasa-te descoperIT in cea de-a XIV-a editie ITFest!

Written by Monica

O noua editie ITFest isi face aparitia pentru pasionatii de IT. Un proiect marca SiSC (Sindicatul Studentilor de Cibernetica), ajuns la cea de-a XIV-a editie, vine in fata studentilor cu oportunitati variate, atat de invatare, cat si de interactionare cu posibilii angajatori din domeniul informatic.

Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (https://sisc.ro) este cea mai longeviva organizatie studenteasca din Academia de Studii Economice din Bucuresti, avand peste 25 de ani de activitate in reprezentarea studentilor si organizarea evenimentelor de interes pentru acestia.

ITFest este un proiect cu traditie, avand la activ 13 editii de succes, in cadrul carora a reusit sa aduca impreuna studentii care vor sa urmeze o cariera in IT, dar si pasionatii de programare si gaming. Acest proiect isi doreste sa creeze o punte intre studenti si angajatori, lucru care, in multe situatii poate fi dificil.

Prima etapa a proiectului este evenimentul Job Hub, care se va desfasura in perioada 18-22 octombrie. Acest eveniment consta intr-un targ de job-uri virtual, in cadrul caruia companiile partenere se vor prezenta in fata participantilor, impreuna cu oportunitatile de angajare oferite de acestea. Totodata, vor avea loc si sesiuni de intrebari si raspunsuri unde iti poti clarifica toate incertitudinile in ceea ce priveste compania respectiva sau ce presupune un anumit post. Pentru acest eveniment, perioada de inscriere este 11-15 octombrie.

Te pasioneaza algoritmii? Limbajul C/C++ este punctul tau forte? Daca raspunsurile tale au fost da, atunci Concursul de Algoritmica este locul ideal pentru a-ti testa aceste abilitati, impreuna cu atentia si gandirea logica.Acest concurs are ca scop solutionarea mai multor probleme cu niveluri diferite de dificultate.Concursul va avea loc pe data de 23 octombrie si poti participa fie alaturi de prietenii tai, intr-o echipa de maxim 3 persoane, fie singur. Inscrierile incep pe data de 11 octombrie si se incheie pe data de 20 octombrie.

In perioada 25-29 octombrie, vor fi organizate o serie de Workshop-uri. La ce sa va asteptati de la acest eveniment? Vor fi abordate diverse teme de interes, precum activitatea companiilor prezentatoare, tips&tricks despre procesul de recrutare, asteptarile angajatorilor sau chiar cateva notiuni tehnice.

Un element de noutate al acestei editii este adus de workshop-urile sustinute de alumni SiSC, avand urmatoarele tematici: scriere de CV-uri, educatie financiara si UI/UX. Va puteti inscrie incepand cu data de 18 octombrie, iar termenul limita va fi pe data de 22 octombrie.

Deznodamantul proiectului nostru este Hackathonul, un concurs care va avea loc pe data de 30 octombrie. Acesta este momentul in care pasionatii de programare isi pot testa limitele intr-un maraton de 12 ore. Inscrierile se vor desfasura in perioada 13-27 octombrie si participarea este permisa in echipe de maxim trei persoane.

ITFest este un proiect dedicat pasionatilor de IT, indiferent de ramura de interes, evenimentele noastre fiind diversificate. Participarea este gratuita, asadar tot ce iti ramane de facut este sa te inscrii pe site-ul nostru https://itfest.sisc.ro/.

Aici vei putea gasi informatii despre fiecare eveniment in parte, regulamentul si perioada de inscriere.Daca ai alte curiozitati sau ai nevoie de informatii suplimentare, echipa ITFest iti sta la dispozitie pe site-ul https://itfest.sisc.ro/ si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/itfest.sisc/.
„Lasa-te descoperIT” si anul acesta in cadrul unei noi editii ITFest!

Coordonatori:

Antonio Scarlat
0775517029
[email protected]

Ioana Cominceanu
0723547502
[email protected]

About the author

Monica

Leave a Comment