Casa si Gradina

Pardoseala din pluta, tot ce trebuie sa stii

Written by Monica

Ti-ar placea o pardoseala din pluta, dar nu te simti pregatit sa o cumperi pentru ca nu ai suficiente informatii despre aceasta? Nu va faceti griji, in acest articol am adunat principalele informatii despre pardoseala din pluta si vom detalia 5 aspecte:

  • Compozitie si productie
  • Argumente pro si contra
  • Design-ul
  • Instalare si intretinere

Compozitie si productie

O pardoseala din pluta este compusa in principal din pluta, substrat de pluta izolator, pluta aglomerata, strat decorativ. Pluta este un material 100% natural, reciclabil si biodegradabil este colectat din scoarta de stejar de pluta, care se gaseste in toata Marea Mediterana si ai caror producatori principali sunt Portugalia, Spania si Algeria. Pardoseala din pluta are si un panou HDF, daca este interblocat, si un tratament de suprafata de protectie.

Pluta este colectata prin decojirea stejarului si are o particularitate: arborele nu este doborat in   timpul operatiunii, deoarece pluta se regenereaza de la sine odata extras. Prima decojire are loc la varsta de douazeci si cinci de ani a copacului si, ulterior, la fiecare 9 ani. Operatia se efectueaza intotdeauna manual si nu dauneaza copacului.

Alegerea pardoselei de pluta, pro si contra

Pluta este un material cu nenumarate calitati si aplicatii. Nu mai este folosit doar in productia de capace, ci este folosit si in constructia de case ecologice, mobilier, accesorii de tot felul si chiar in industria spatiala! Dar la ce ne putem astepta de la o podea de pluta? Iata principalele sale calitati:

  • Ofera o izolare termica excelenta si mentine solul la o temperatura ideala si confortabila la atingere.
  • Datorita capacitatilor sale de izolare fonica, garanteaza liniste si confort.
  • Este compatibila cu incalzirea in pardoseala.
  • Este un produs eco-sustenabil, deoarece copacul nu este taiat in timpul recoltarii plutei.
  • Are un impact redus asupra articulatiilor si favorizeaza mersul pe jos.
  • Este perfecta pentru renovarea zonelor rezidentiale, aceasta pardoseala cu absorbtie a socurilor este rezistenta la zgarieturi si la caderea obiectelor.
  • Este durabila, rezistenta in timp.
  • Pardoseala din pluta este ieftina, costa mai putin decat linoleumul natural si parchetul.
  • Datorita proprietatilor sale igienice este recomandat persoanelor care sufera de alergii.

Singurul mic dezavantaj al pardoselilor din pluta este ca nu sunt potrivite pentru instalarea in medii umede, precum bai si bucatarii, daca sunt produse cu panou HDF.

Design-ul pardoselei din pluta

Multi cred ca o pardoseala din pluta poate fi din punct de vedere estetic limitata, dar realitatea este total diferita. Pluta adopta o mare varietate de modele, de la cele mai omogene la cele mai rustice, de la mai nuantate la cele mai liniare, iar pentru culori se regasesc in nuante de alb, bej, auriu sau chiar portocaliu.

Daca nu iti place aspectul plutei, dar te intereseaza caracteristicile tehnice ale acesteia, poti alege pardoselile PVC imbinate Cortex, care imbina avantajele plutei cu cele ale vinilului, mai ales din punct de vedere al designului, cu o gama larga disponibila decoratiuni. care imita lemnul, piatra si ceramica.

Instalare si intretinere

In functie de producator si de produs, podeaua din pluta poate fi lipita sau interblocata (in acest caz va avea un panou HDF portant).Intretinerea pardoselii din pluta tratata este foarte simpla, doar o curatare conventionala, cu aspirator sau matura, iar mopul din cand in cand (mopul trebuie stors si daca doriti puteti adauga un detergent nu foarte puternic).

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la o firma de design interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma de design interior apartamente case, hoteluri, sedii de companie, restaurante din Timisoara.

About the author

Monica

Leave a Comment