Casa si Gradina

Pe ce ne bazam in alegerea unei centrale termice pentru locuinta noastra?

Written by Monica

Toamna se apropie cu pasi repezi si in foarte scurt timp ne vom vedea nevoiti sa apelam la sursele de incalzire din locuintele noastre pentru a ne bucura de confortul termic dorit. In societatea de astazi cele mai multe locuinte prefera centralele termice pentru a incalzi spatiul, indiferent daca vorbim despre un apartament ori despre o casa.

Faptul ca o centrala termica este alegerea preferata in tara noastra atunci cand vine vorba despre asigurarea confortului termic la nivelul locuintei nu este o surpriza. O centrala termica este foarte usor de utilizat si de intretinut, dar in acelasi timp asigura temperaturile optime chiar si in cele mai friguroase zile de iarna. Dincolo de confortul termic asigurat de astfel de centrale termice, acestea asigura si apa calda necesara fiecarei familii.

Prin prisma faptului ca cererea de astfel de sisteme de incalzire este foarte mare, nu este de mirare ca exista o oferta foarte numeroasa si foarte variata pe piata centralelor termice. Desi este un avantaj sa ai de unde alege atunci cand vrei sa achizitionezi o centrala termica, trebuie spus ca oferta foarte numeroasa poate face si dificila cea mai buna alegere. Tocmai in acest context in ceea ce urmeaza vei putea gasi principalele elemente asupra carora sa te apleci in cautarea centralei termice ideale pentru nevoile tale.

1.Agentul termic pe baza caruia functioneaza centrala

Un prim aspect de avut in vedere atunci cand trebuie sa alegi una dintre centralele termice existente pe piata se refera la agentul termic necesar pentru functionarea centralei termice. Indiferent daca vorbim despre centrale termice pe gaz, de centrale electrice sau de modele de centrale care functioneaza pe combustibil solid precum peleti, lemn sau carbune, este important sa ai acces la agentul termic necesar tipului de centrala termica pentru care optezi. Si desigur sa fie accesibil la un pret care sa ofere rentabilitate pentru investitia intr-un astfel de sistem de incalzire centralizata a locuintei tale.

2.Suprafata ce urmeaza a fi incalzita

Un al doilea aspect foarte important se refera la suprafata pentru care trebuie sa asiguri incalzirea centralizata. Daca vorbim despre un apartament cu 2-3 camere, atunci ai nevoie de un anumit tip de centrala termica, avand o anumita putere. Daca in schimb trebuie sa asiguri incalzirea pentru o casa foarte mare sau pentru mai multe etaje ale unui imobil, atunci puterea centralei termice pentru care optezi trebuie sa fie mult mai mare pentru a putea asigura incalzirea eficienta a intregului spatiu chiar si in zilele foarte reci din timpul iernii.

3.Rentabilitatea centralei termice

Indiferent daca optezi pentru centrale electrice, centrale pe lemne sau centrale pe gaz este foarte important sa te asiguri de faptul ca vei beneficia de cel mai ridicat grad al rentabilitatii centralei termice in care alegi sa investesti. Rentabilitatea centralelor termice inseamna ca vei beneficia de un confort termic foarte ridicat si costurile pentru obtinerea acestui confort termic sunt cat mai mici. Din acest punct de vedere trebuie ca pentru modelele de centrale electrice sa optam pentru categoriile A sau A+. In cazul modelelor de centrale termice pe gaz, acestea sunt rentabile atunci cand au sistemul de notare ErP.

Modelul de centrale pe lemne este recomandat atunci cand vorbim despre imobilele foarte mari, cu o foarte mare suprafata.Pornind de la aceste criterii vei putea face alegerea potrivita atunci cand ai nevoie de o centrala termica pentru locuinta ta. Poti alege acum dintr-o foarte mare varietate de tipuri de centrale termice si dintr-o foarte mare varietate de brand-uri de astfel de produse din oferta magazinului online Aleroma. Toate centralele termice disponibile pentru iarna anului viitor pot fi gasite pe www.aleroma.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment