Educatie / Cultura / Arta

Rolul jucariilor in educatia copiilor

Written by Monica

Jucariile educative reprezinta un mijloc distractiv de educatie pentru copii, indiferent de varsta acestuia pentru ca le promoveaza intelectualitatea si le dezvolta abilitati fizice.Mai mult decat atat le sporeste creativitatea si le imbunatateste psihicul, avand in vedere ca sunt mereu in contact cu lucruri noi si interesante.

In ziua de azi exista o gama variata de jucarii cu scop educational, astfel incat aveti de unde alege Beneficiile folosirii acestor jucarii sunt nelimitate si le aduce intotdeauna o  experienta unica si distractiva. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa integrati jucariile educationale in viata si cresterea copilului.

1.Dezvolta simturile

Da, este adevarat ca jucariile au un impact pozitiv asupra copiilor, deoarece acestia experiementeaza fiecare simt pentru prima data. Faptul ca jucariile scot sunete, sunt viu colorate sau au forme diferite, ajuta copilul sa experimenteze lucruri noi care ii vor dezvolta personalitatea.

2.Invata lectii de viata

Unele jucarii educative au rolul de a-i invata pe copii conceptul de cauza si efect, lucru ce va imbunatati luarea deciziilor corecte. Prin urmare cand un copil construieste un turn din cuburi  iar acesta se prabuseste, acesta isi poate da seama cat de inalta ar trebui sa fie cladirea pentru a ramane in picioare.

3.Creste IQ-ul

Veti observa ca prin intermediul jucariilor educative, copii isi vor arata talentele, iar prin exercitiu acestia isi vor dezvolta capacitatea mintala. Jucariile educative sunt concepute pentru a spori alfabetizarea, memoria, coordonarea atentiei ceea ce il va ajuta sa atinga o intelegere mult mai detaliata a problemelor.

4.Accelereaza dezvoltarea sociala si emotionala a copilului

Jucariile educationale au rolul de a transforma copiii in oameni maturi si capabili. Acestea le sporesc dezvoltarea acestor abilitati prin activitati precum impartirea, jocul in grup, asteptarea randului si coordonarea jocului.

5.Consolideaza legatura cu familia

Este foarte important sa va faceti timp sa va jucati cu copilul, sa intrati in lumea lui, respectandu-i regulile. Acest timp petrecut este extrem de folositor in consolidarea relatiei dintre parinti si copii astfel il ajutati sa afle cat mai multe despre persoanalitatea sa.In acest fel, vei petrece timp de calitate in familie, in timp ce micutul tau va descoperi lucruri noi si foarte interesante.

About the author

Monica

Leave a Comment