Sport

Romania, Neinvinsa si Triumfatoare: Tricolorii incheie Preliminariile cu o Victorie de Prestigiu impotriva Elvetiei

Written by Monica

Romania a obtinut o victorie esentiala in fata Elvetiei cu scorul de 1-0, asigurandu-si locul intai in grupa de calificare pentru EURO 2024. Succesul in meciul decisiv a avut ca rezultat clasarea nationalei in a doua urna valorica pentru viitoarea tragere la sorti, programata pe 2 Decembrie.

Intr-o atmosfera electrizanta creata de cei peste 50.000 de suporteri prezenti pe Arena Nationala, echipa antrenata de Edi Iordanescu a aratat determinare si a reusit sa castige grupa fara a suferi niciun esec. Desi Elvetia a dominat debutul partidei, Romania si-a regasit echilibrul, iar in repriza a doua Denis Alibec a marcat unicul gol al intalnirii, finalizand o actiune spectaculoasa initiata de Stanciu si Morutan.

Eforturile elvetienilor de a reveni in joc au fost zadarnicite de o aparare solida si de o serie de parade remarcabile ale portarului roman Horatiu Moldovan. Astfel, tricolorii incheie preliminariile neinvinsi, o performanta egalata doar de selectionatele Frantei, Angliei, Portugaliei, Ungariei si Belgiei in aceasta etapa a competitiei.

Urmand sa participe la tragerea la sorti din urna secunda, Romania spera la un tablou favorabil care sa-i permita o prestatie notabila la turneul final European.

About the author

Monica

Leave a Comment