Monden / Lifestyle

Boabele de cafea – care sunt beneficiile?

Written by Monica

Probabil ai auzit ca adevaratii iubitori de cafea o prefera cafea boabe. Deci, de ce este asa? In acest articol, iti vom prezenta ce sunt boabele de cafea, proprietatile si avantajele lor fata de alte tipuri de cafea.

Boabele de cafea si proprietatile lor

Dupa cum sugereaza si numele, boabele de cafea sunt cafea sub forma de boabe care au fost deja prajite, dar care nu au fost inca macinate.

Consumatorul este cel care il va macina sub forma de pulbere intr-o rasnita de cafea, rasnita de boabe sau intr-o masina de cafea cu rasnita chiar inainte de a o filtra si de a bea.

Exista doua soiuri principale de cafea, si anume Arabica si Robusta, care sunt cultivate la tropice, in special in America de Sud si Africa.

Citeste si: Boabele de cafea – bombe gustative de înaltă calitate

Boabele de cafea prajite au arome si caractere diferite, in functie de locul de unde provin. Sunt ambalate si apoi puse in pachete pe care gasim tipul de preparat pentru care este destinat produsul.

Beneficiile boabelor de cafea:

  • Pentru un gust de cafea incomparabil

Principalul avantaj al optarii pentru aceasta forma de cafea este ca se are optiunea de a macina boabele chiar inainte de consumare. Este de netagaduit ca boabele de cafea proaspat macinate chiar inainte de fiecare preparat de cafea aduc mai multe arome, deoarece acestea din urma isi pierd aromele de-a lungul zilelor.

  • Pentru a-ti personaliza cafeaua

A alege boabele de cafea inseamna si sa poti juca pe aroma, intensitatea si lungimea cafelei in functie de dorintele tale. Intr-adevar, majoritatea aparatelor de cafea cu rasnita integrata ofera astazi acces la multe setari.

  • Pentru a economisi niste bani

Boabele de cafea sunt probabil cea mai economica forma. Mai mult, o ceasca de boabe de cafea high-end costa putin mai putin de 0,20 euro fata de 0,40 euro pentru o cafea portionata, sau jumatate.

Masina cu o rasnita care te costa mai mult, va fi deci amortizata destul de repede. Este o investitie pe termen lung care iti va permite sa te bucuri de o cafea buna in fiecare zi si de cate ori doresti, fara sa fii nevoit sa platesti pentru ceasca de fiecare data cand vrei.

  • Pentru un gest eco-responsabil

Latura ecologica este un punct foarte important in zilele noastre. Si da, boabele de cafea sunt cele mai putin poluante dintre toate formele de cafea, pentru ca nu sufera niciun proces industrial pentru a fi macinate.

Printre beneficiile boabelor de cafea se poate numara continutul ridicat de cofeina, aroma si gustul pronuntat, posibilitatea de a macina cafea acasa pentru a bea o cafea cu aroma prospata, obtinerea unei bauturi bigate in vitamine si minerale. Totul depinde de tehnologia de prajire a boabelor de cafea.

About the author

Monica

Leave a Comment