Motivatiile pentru construirea unei case sunt la fel de individuale ca si oamenii. Unii clienti stiu deja ce tip de casa si-ar dori, inainte de a solicita constructia ei. Nevoia de un proiect de casa este legata de dorinta naturala a proprietarului de a-si economisi banii si de a avea o casa durabila.
Este realist sa gandesti asa, iar pentru implementarea proiectului case tale, ai nevoie de un birou proiectare. Prin proiect se intelege documentatia care contine informatii despre parametrii cladirii necesari constructiei.
Cantitatea si detaliile informatiilor pot varia foarte mult si depind de scopul cladirii, dimensiunea acesteia si cerintele clientului. Proiectul casei este necesar nu numai pentru constructia casei, ci joaca un rol important in organizarea si pregatirea competenta a constructiei.
Ce include un proiect pentru o casa?
Cel mai adesea, un proiect include un proiect de schita, care descrie caracteristicile arhitecturale generale ale cladirii si contine imagini ale fatadelor si planuri aproximative ale etajului. Partea arhitecturala este de asemeni o parte a proiectului, care se compune din desene precise ale fatadelor, structura interna a cladirii, planuri de etaj si scheme ale retelelor de inginerie.
Citeste si: Proiecte arhitecturale Cross Design
Este baza pentru urmatoarea etapa de proiectare. Sectiunea constructiva contine informatiile tehnice necesare constructiei, partea de calcul, desenele unitatilor si elementelor unei case sau cabane. Partea de inginerie consta intr-o descriere si caracteristici ale utilitatilor utilizate in cladire.
In constructia de locuinte private, numai un proiect preliminar este adesea folosit pentru constructia unei cladiri. Aceasta abordare nu poate fi numita eficienta, deoarece duce la o serie de erori traditionale in acest caz. De aceea ai nevoie de un birou proiectare. Lucrul fara proiect, ceea ce nu este neobisnuit in practica constructiei de locuinte private, are urmatoarele consecinte neplacute:
Capacitate portanta insuficienta a structurilor cladirii. Lipsa de calcul duce la erori in alegerea grosimii peretilor, a marimii structurilor si elementelor folosite, ceea ce duce la aparitia fisurilor, a deformarilor si chiar a prabusirilor.Costuri suplimentare cu materialele. Situatia este opusa celei descrise mai sus. Constructorul, neavand un calcul exact, pune la calcul un stoc mai mare si acest lucru duce la o crestere a costului obiectului.
Lipsa unor termene clare si costul exact al constructiei. Ai nevoie de un birou proiectare pentru a intocmi un buget. Fara el, este dificil sa planifici costurile si sa dezvolti un calendar de lucru.
Avand in vedere numarul de neajunsuri, devine clar de ce ai nevoie de un proiect realizat de un birou proiectare. Pentru cei care au vise si gusturi, raspunsul este probabil o casa conceputa si modelata de un birou de proiectare profesional, care ofera aceeasi perspectiva emotionala. Dorinta clientului este de a-i implementa ideile in plan, dar cu profesionalism si calitate.