Sanatate

Care sunt cele mai frecvente afectiuni ale sistemului cardiovascular

Written by Monica

Bolile cardiovasculare afecteaza un numar mare de persoane la nivel mondial. Conform statisticilor, bolile cardiovasculare afecteaza persoane din toate paturile sociale, indiferent de varsta, nivel de trai, educatie sau nationalitate. De foarte multe ori afectiunile de natura cardiovasculara conduc la deces, fie ca vorbim despre o cauza directa pentru deces, fie ca vorbim despre o cauza indirecta.

Atat pentru identificarea unei astfel de afectiuni, cat si pentru identificarea persoanelor cu predispozitie pentru dezvoltarea unor astfel de probleme se recomanda efectuarea unei consultatii de cardiologie Piatra Neamt.

Afectiunile identificate in cadrul consultatiilor de cardiologie

In conditiile in care aproape ⅓ din decesele la nivel global au drept cauza bolile cardiovasculare, identificarea acestora in cadrul unei consultatii de specialitate este cea mai buna alegere pentru depistarea precoce a unor eventuale probleme de aceasta natura.

Diversitatea bolilor sau a afectiunilor cardiovasculare cu care se pot confrunta pacientii este una foarte mare. Bolile cardiovasculare intalnite frecvent sunt urmatoarele: bolile arteriale coronariene, cardiopatia ischemica, atacurile vasculare cerebrale, reumatismul cardiac, aritmia cardiaca, insuficienta cardiaca sau boala valvuara.

In fiecare dintre aceste boli cardiovasculare cauza sau cauzele pot sa difere. Daca pentru anumiti pacienti vorbim despre cauze de natura ereditara sau genetica, in alte cazuri stilul de viata favorizeaza sau conduce la dezvoltarea de astfel de probleme medicale. Pentru anumiti pacienti cauzele sunt atat de natura ereditara, cat si ca urmare a stilului de viata.

Indiferent de cauzele care conduc la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, trebuie subliniat faptul ca doar in urma unui consult de specialitate in cardiologie Piatra Neamt poate fi pus un diagnostic exact si se poate stabili un tratament de catre medicul cardiolog, In multe cazuri nu exista posibila vindecarea afectiunilor de natura cardiologica, dar tratamentele prescrise sau recomandate pot diminua semnificativ efectele negative ale afectiunilor cardiovasculare.

Inca de la primele simptome care te pot duce cu gandul la afectiuni cardiovasculare este indicat sa apelezi la un medic cardiolog. De asemenea, daca ai avut in familie persoane diagnosticate cu probleme cardiovasculare sau daca te incadrezi in grupa persoanelor cu risc de a dezvolta astfel de boli, consultatia cardiologica este recomandata.

Simptome care trebuie sa te ingrijoreze cu privire la afectiunile cardiovasculare

De multe ori simptomele sau manifestarile pe care le regasim in cazul afectiunilor cardiovasculare sunt atat de diversificate, incat este dificil sa gasesti de indata raspunsul la intrebarea “Ce semnifica simptomele acestea?”. Insa daca te confrunti cu anumite simptome, atunci este indicat sa te programezi la o consultatie intr-o clinica unde poti beneficia de expertiza unui medic specializat in cardiologie Piatra Neamt.

Printre cele mai intalnite simptome regasim functionarea deficitara a arterelor prin prisma depunerilor depozitelor de colesterol pe artere sau datorita inflamatiei. Durerile in piept si dificultatile majore de respiratie sunt de asemenea simptome care pot semnala probleme de natura cardiovasculara.

Bataile neregulate ale inimii pot indica afectiuni precum tahicardia sau bradicardia.Lista simptomelor poate fi completata cu manifestari precum oboseala, durerea in piept, senzatia neplacuta de sufocare, palpitatii si uneori edem al membrelor.

About the author

Monica

Leave a Comment