Monden / Lifestyle

Care sunt cele mai populare carnavaluri din lume?

Written by Monica

Cei mai multi dintre noi cunosc carnavalul Sambadrome din Rio de Janeiro dar exista multe alte carnavaluri in lume care atrag milioane de turisti an de an. Carnavalurile cele mai colorate din lume, impresioneaza prin frumusetea si diversitatea lor.

Cele mai populare carnavaluri din lume sunt : Carnavalul de la Rio, Brazilia, Carnavalul Notting Hill, Regatul Unit, Carnavalul din Oruro, Bolivia, Carnavalul Binche, Belgia, Carnavalul din Köln, Germania, Mardi Gras din New Orleans, SUA, Carnavalul de la Veneția, Italia, Carnavalul din Trinidad si Tobago, din Trinidad si Tobago.

Titlul de cel mai cunoscut carnaval il detine Rio de Janeiro. Acesta atrage la distractie oameni veniti din toate colturile lumii. Carnavalul este sarbatorit in peste 50 de tari. Acesta incepe in vinerea care precede saptamana Postului Mare si se încheie îin Miercurea Cenusie.

Parada se face in costume remarcabile de samba iar in timpul paradei, scolile de samba se indreapta spre imensul stadion sau Sambadrome Marquês de Sapucaí, care se întinde pe o lungime de 2.300 de metri si poate gazdui un numar impresionat de persoane, 90.000.

Grupul de costume viu colorate cu aripi sunt cele mai cunoscute. La final se evalueaza dansul si se acorda puncte in functie de performanta fiecarei scoli de samba. Cei care nu participa la parada pot sa experimenteze cultura carnavalului si samba ca spectatori.

In Brazilia, toti localnicii petrec in aceasta zi importanta. Carnavalul de la Rio este considerat cea mai spectaculoasa sarbatoare din lume, care pune accent pe spiritul de petrecere a localnicilor, dar si a turistilor,

La Sambadromul peste 100 de scoli de samba se lupta sa ocupe primele locuri pentru a primi titlul de cele mai bune din lume. Nu doar la Rio se sarbatoreste acest carnaval,  ci in toate orasele se fac petreceri, parade si se asculta muzica.

Carnavalul Notting Hill, Regatul Unit

este cea mai mare petrecere de strada din Europa, care aduce muzica si spiritul Caraibelor in Londra in fiecare weekend de sarbatori din august. Parada reprezinta punctul central, dar petrecerea continua pe strada  cu scoli de samba si grupuri de tobosari. Participantii danseaza in ritmuri de calypso, soca si reggae.

Carnavalul din Oruro, Bolivia

Acesta reprezinta un amestec de tradtții si credinte care culmineaza cu o parada masiva ce ilustreaza triumful binelui asupra raului.

Carnavalul Binche, Belgia

Are loc in fiecare an in zilele care preced Miercurea Cenusie. In cadrul acestui carnaval poti vedea barbati mascati in uniforma care merg prin oras provocand haos, cu scopul de a indeparta spiritele rele. Se scutura bastoane si se arunca mere ceea ce formeaza un cadru amenintator, dar numai la figurativ.

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, Spania

Carnavalul din Santa Cruz este extrem de galagios, fiind al doilea ca marime după carnavalul din Rio. Acesta prezinta sute de grupuri muzicale si trupe de dans care defileaza pe strazi, canta si danseaza. Elementul central al paradei este un car alegoric urias care o poarta pe Regina Carnavalului, cu o onoare imensa.

About the author

Monica

Leave a Comment