Casa si Gradina

Care sunt diferentele intre un blender si un tocator electric?

Written by Monica

Daca esti la cumparaturi pentru un nou aparat de bucatarie elegant, este posibil sa compari tocatoarele cu blendere. Pana la urma, chiar si cele mai bune blendere se pot lupta atunci cand vine vorba de tocarea ingredientelor pentru retete. Deci, care sunt diferentele dintre cele doua? Continua sa citesti pentru a afla.

Diferentele dintre tocatori si blendere

Diferenta principala este destul de evidenta, deoarece blenderele sunt concepute pentru a amesteca ingredientele in amestecuri omogene, in timp ce un tocator de alimente este conceput pentru a toca ingredientele pentru a fi utilizate in retete. Un tocator de alimente are mai multe in comun cu un robot de bucatarie decat cu un blender.

Tocatoarele si blenderele sunt extrem de diferite, primele fiind folosite pentru prepararea ingredientelor alimentare solide, cum ar fi ceapa, iar cele din urma fiind folosite pentru a face amestecuri omogene.
Blenderele tind sa aiba motoare puternice, in timp ce un tocator de alimente este de obicei actionat manual, desi cele mai bune tocatoare sunt electrice. Tocatoarele sunt de obicei extrem de mici si usoare, in timp ce blenderele conventionale de blat sunt grele si voluminoase.

Iata cateva contraste cheie intre tocatori si blendere:

Putere

Blenderele au in mod obisnuit un motor puternic care lucreaza scurt atat din ingrediente solide, cat si din lichide. Avand in vedere acest lucru, multe blendere necesita acces la electricitate pentru a functiona. Pe de alta parte, tocatoarele de alimente sunt de obicei alimentate manual. Aceasta inseamna ca au un design in care utilizatorul apasa pe un buton pentru a forta tocatorul sa intre in actiune pentru a taia ingredientele uscate.

La urma urmei, tocatoarele trebuie de obicei doar sa efectueze doua sau trei taieturi sau rotatii inainte ca ceapa, de exemplu, sa fie taiata corespunzator, datorita lamelor ascutite. Blenderele folosesc putere, cum ar fi atunci cand compara un blender cu 500 de wati fata de 700 de wati, iar tocatoarele nu. Un Blender bun va avea intotdeauna nevoie de o putere mai mare.

Dimensiune si Greutate

Tocatoarele tind sa fie mult mai usoare si mai mici decat blenderele sau chiar robotele de bucatarie. Avand in vedere acest lucru, ei nu pot taia cantitati mari de alimente deodata, dar de obicei pot fi aruncate intr-un dulap sau in spatele unui blat atunci cand nu sunt folosite. Blenderele, pe de alta parte, tind sa fie grele si mai mari, in special blenderele traditionale de blat. Blenderele cu stick si cele de mana pot functiona mici, dar aceasta este exceptia si nu regula.

In plus, daca aveti nevoie de un aparat cu atasamente care sa te ajute la diferite tipuri de pregatire a alimentelor, ar trebui sa verifici tocatoarele de alimente si blenderele pentru a vedea daca oricare dintre acestea iti va aduce beneficii. Cu toate acestea, daca te ocupi de obicei de ingrediente de coacere, poate vrei sa compari un tocator cu un blender pentru a vedea care este mai logic pentru configuratia ta. In mod similar, rasnitele de cafea pot macina nu numai boabele de cafea, ci si condimentele.

Prepararea de supe si smoothie-uri

Blenderele sunt ideale pentru a face supe, smoothie-uri si chiar tocane (foloseste un blender de imersie.) Tocatorii, pe de alta parte, nu au puterea si dimensiunea pentru a face ceva ca un smoothie. Foloseste-le pentru pregatirea alimentelor, cum ar fi taierea cepei, prepararea unor loturi mici de salsa si sarcinile conexe.

Concluzie

Prin urmare, un blender nu este aceeasi chestie cu un tocator electric. Astfel, poate vei intampina momente cand vei avea nevoie de amandoua electrocasnicele sa fie prezente in bucataria ta. Asa ca de ce sa nu te interesezi mai bine de beneficiile acestora si sa te aprovizionezi si tu cu unul din fiecare? Poti afla mai multe detalii despre produsele electronice si electrocasnice de pe Top Electronice.

About the author

Monica

Leave a Comment