Turism

Locuri impresionante pe care le poti vizita in Sicilia

Written by Monica

Sicilia reprezinta una dintre comorile lumii si se evidentiaza prin minunile naturale, cum este Muntele Etna, cel mai inalt vulcan activ din Europa continentala. Sicilia se mandreste cu spectacolul nocturn de pe Stromboli si din Insulele Eoliene vecine.

Pe langa atractiile turistice, in Sicilia au ocazia sa descoperi cultura sa locala care vibreaza de viata. Iata care sunt locurile in care trebuie neaparat sa ajungi : Catedrala din Monreale, Valea templelor din Agrigento, Mozaicuri de biserica in Palermo, Templul de la Selinunte Muntele Etna, Villa Romana del Casale din Enna Parco Archeologico della Neapolis, Siracuza, Peisajul urban din Taormina si Teatrul grec Insulele Eoliene Plaja din San Vito Lo Capo.

Catedrala din Monreale reflecta nu doar religia ci si inaltimea artistica a Siciliei sub normanzi. Arhitectura catedralei reprezinta indepartarea de formele bizantine orientale, dar decorarea sa cu mozaicuri orbitoare reprezinta punctul culminant. Valea templelor din Agrigento reprezinta un complex de temple si morminte.

Templul lui Zeus Olimpian este cel mai mare dintre ele, cu o inaltime de 40 de metri, insa a fost daramat de un cutremur. Palermo-Cappella Palatina si Santa Maria dell’Ammiraglio sunt renumite pentru mozaicurile lor. Printre punctele de atracție ale bisericii se numara : tavanul din stalactite arabe, amvonul pe piloni sculptati si candelabrele inalte.

Templul de la Selinunte este unul dintre cele mai mari din Sicilia si poarta o semnificatie aparte. Selinunte are opt temple grecesti. Cele mai importante sunt cele cunoscute sub numele de Grupul de Est. Templul G este renumit pentru dimensiunile sale impresionante iar Templul E pentru maretia sa arhitecturala. Templul G, acum se afla in ruina dar a fost printre cele mai mari temple grecesti.

Muntele Etna ramane o enigma. Acesta se ridica semet dar inaltimea sa nu este niciodata sigura, deoarece se schimba la fiecare noua eruptie. La 3.000 de metri pare ca domina orizontul si ofera o priveliste care iti taie respiratia. Gurile vulcanice, izvoarele fierbinti si fluxurile de lava sunt impresionante.

Villa Romana del Casale din Enna este una dintre cele mai bine conservate vile din Imperiul Roman. Aceasta detine 50 de camere in care se afla peste 3.500 de metri patrati de pardoseli din mozaic cu scene detaliate din mitologie si din viata contemporana. Vila este inclusA în patrimoniul mondial UNESCO.

Parco Archeologico della Neapolis, Siracuza este unul dintre cele mai mari teatre din Imperiul antic grec. Aici se afla atat Teatrul grec, cat si un amfiteatru roman de mari dimensiuni. Peisajul urban din Taormina si Teatrul grec reprezinta un cadru absolut minunat. Strazile din Taormina ofera privelisti impresionante care duc spre mare sau munte.

Corso Umberto este strada principala, care traverseaza orasul intr-o serie de piete si terase si este strajuita de cladiri venerabile, magazine elegante si o multime de cafenele in aer liber. Unele strazi iau forma unor scari lungi care ofera o imagine de vis spre castel.

Insulele Eoliene sunt de origine vulcanica, unele dintre ele fiind active. Din cele 7 cea mai cunoscuta este Stromboli, datorita efectelor pirotehnice care lumineaza cerul in fiecare noapte, spre deliciul turistilor, oferindu-le un spectacol vizual de neuitat.

About the author

Monica

Leave a Comment