Casa si Gradina

Care sunt florile si plantele pe care nu ar trebui sa le tii in casa?

Written by Monica

Anumite flori si plante sunt aducatoare de ghinion de aceea ar trebui sa le eviti cu desavarsire. In sistemul Feng Shui, lucrurile trebuie asezate intr-o anumita directie si ordine pentru a te bucura de o stare Zen. Obiectivul principal este armonia care se afla in stransa legatura cu energiile pe care le emana fiecare obiect.

Iata care sunt plantele care aduc necazuri in casa ta;

 • Tillandsia aeranthos

Este o planta de interior care absoarbe efectiv energia pozitiva.

 • Agave

Sunt plante foarte des folosite pentru decorarea gradinilor si este mai bine sa le tii in afara casei, nu in interior.

 • Cactus

Cactusii sunt plante interesante prin forma si textura lor insa acestea atrag energia negativa, de aceea trebuie sa ii tii departe de casa ta.

 • Hortensie

Hortensiile sunt flori foarte frumoase in culori de roz si mov dar reprezinta singuratatea si nu este indicat sa le pui in interior.

 • Coronita lui Hristos

Este o planta cu spini destul de ascutiti care confera o stare de nervozitate si tensiune in casa. Totusi, este indicat sa le pui in exterior pentru ca joaca rolul unei amulete ce ajuta la protectia casei.

 • Plante cataratoare

Plantele cataratoare trebuie sa fie platate in zonele exterioare. Daca le tii in casa si cresc prea mari, acestea vor impiedica energiile pozitive sa patrunda in casa.

 • Bumbac

Chiar daca bumbacul reprezinta elemente de decor destul de dragute acestea aduna praful din casa si atrag saracia.

 • Monstera

Este o planta de dimensiuni mari ce ofera un plus de oxigen si se intalneste atat in gradini cat si in casele oamenilor. Nu este indicat sa o tii in interior deparece este o planta toxica care atrage energia negative si aduce numai ghinion in casa.

 • Garoafe

Garoafele sunt flori pe care obisnuim sa le ducem mortilor. Groafele rosii sunt cele mai ghinioniste de aceea nu trebuie pastrate in interior.

 • Cale

Seva calelor contin oxalat de calciu, o substanta periculoasa de aceea calele sunt considerate aducatoare de necazuri. Sunt deseori folosite pentru aranjamentele funerare.

 • Leandru

Leandrul este o planta toxica. Frunzele si florile nu trebuie atinse pentru ca aduc probleme grave, chiar  si  moartea.

De asemenenea, se spune ca nu este bine sa pastrezi lucrurile stricate in casa pentru ca acestea atrag energia negativa. De exemplu, daca pastrezi un ceas vechi si stricat atragi moartea.Lucrurile stricate arata ca ai nevoie sa-ti cureti sufletul si casa.

O vaza cu flori ofilite sau o scoica pot aduce ghinion.Verdele de Paris nu trebuie folosit pentru vopsit deoarece contine arsenic si poate produce un gaz otravitor de aceea zidurile verzi dintr-o casa sunt considerati aducatori de ghinion.

About the author

Monica

Leave a Comment