Sport

Cum sa faci bungee jumping, cat costa si unde poti practica acest sport la noi in tara?

Written by Monica

Bungee jumping este o activitate recreativa care iti ofera un plus de adrenalina. Aceasta presupune sa sari cu capul inainte de pe o structura inalta, in timp ce esti legat de picioare cu un cablu elastic, care iti ofera siguranta ca vei ramane suspendat in aer si nu vei pati nimic rau.

Poti alege sa sari fie de pe o cladire, o macara, un pod sau poti sari chiard in avion sau elicopter. Inca din 1979 bungee jumping a devenit un sport foarte popular si extrem de indragit de catre iubitorii de adrenalina. Acesta este un sport extrem foarte apreciat pe scara larga si este disponibil in aproape toate destinatiile din lume.

Pentru a putea practica acest sport trebuie doar sa ai peste 16 ani dar nu trebuie sa detii nici un fel de experienta. Nu trebuie sa cumperi niciun echipament, ci trebuie doar sa te bucuri la maxim de acel moment. Tot ceea ce ai nevoie este o doza uriasa de curaj pentru a-ti da drumul in gol fara sa te sperii prea tare. Desigur ca trebuie sa iti iei cateva masuri precautie pentru propria siguranta.

Acest sport prezinta riscuri pentru persoanele supraponderale sau cele care au diferite leziuni, femeile insarcinate, persoanele care sufera de boli de inima sau au tensiune mare. Coarda bungee reprezinta cel mai importany element in aceasta activitate, pentru ca de siguranta acesteia depinde viata ta.

Coarda va fi atasata de glezna ta cu un ham. Aceasta este facuta din fire de cauciuc si latex natural si sunt aruncate după 500 sau chiar 1.000 de salturi, pentru a asigura siguranta. Doua hamuri vor fi atasate de corpul tau in timpul saltului bungee, unul la glezna si altul la corp, pentru a-ti oferi siguranta deplina. Cordonul de cauciuc suplimentar, maximizeaza gradul de securitate.

Daca nu iti este frica de inaltime, merita sa faci cel putin o data in viata bungee jumping. Asculta cu atentie sfaturile instructorilor de sarituri, pentru ca rolul lor este sa te indrume si sa te ajute sa te profiti la maxim de un moment inegalabil. Vara este sezonul cel mai potrivit pentru acest sport.

Iata cateva locuri in care poti bungee jumping in Romania :

  • Cheile Rasnoavei

Acesta este un loc perfect pentru sporturile extreme. Aici se afla cea mai mare instalatie de bungee jumping din Romania, care este una dintre cele mai mari din toata Europa.  O saritura cu coarda elastica de la 140 de metri, costa aproximativ 500 de lei. Incepatorii pot alege o varianta mai usoara si pot sari de la 42 de metri, pentru un pret de 100-150 lei

  • Barajul Vidraru

In acest loc extrem de frumos poti face o saritura de la 166 m, la un prêt de 350-450 de lei sau de la 40 m, pentru 100 și 200 de lei.  Se mai poate sari si de pe podul Vidraru insa ambele locatii sunt inchise momentan.

  • Stana de Vale- Bihor

La Stana de Vale se poate face bungee jumping ldin parcul de aventura  Happy Land de pe platforme destinate atat incepatorilor cat si avansatilor.

De asemenea, Mamaia, Constanta iti ofera posibilitatea sa practici acest sport de pe plaja Xbeach iar in Parcul central din Brasov si in Parcul Herastrau din Bucuresti mai gasesti instalatii de bungee jumping.

About the author

Monica

Leave a Comment