Monden / Lifestyle

Ce hrana alegi pentru pisica ta? Hrana umeda sau hrana uscata?

Written by Monica

Atunci cand ai luat decizia ca iti doresti sa te bucuri de energia unei pisici in propria locuinta, este important sa stii sa faci alegerea potrivita in privinta dietei pentru pisica ta. Modul in care este hranita pisica reprezinta poate cel mai important aspect in ceea ce priveste ingrijirea unei pisici. Pe de alta parte, atunci cand vei dori sa cumperi mancare speciala pentru pisici, vei putea remarca faptul ca oferta de astfel de produse este foarte numeroasa, iar alegerea va deveni cu adevarat dificila.

Tine cont daca pisica avea deja o dieta

Exista posibilitatea ca pisica pe care ai adus-o acasa sa fie un pui de pisica si astfel o poti invata cu un anume tip de hrana, fie ca optezi pentru hrana umeda pisica, fie ca optezi pentru hrana uscata.Pe de alta parte, exista posibilitatea ca pisica pe care ai adus-o acasa sa fie la varsta adulta si sa fie deja obisnuita cu o anumita dieta. In acest caz este important sa continui, cel putin pentru o perioada, cu dieta respectiva. In caz contrar exista riscul sa provoci pisicii diferite probleme gastrointestinale si chiar un anumit tip de stres in fata schimbarii regimului alimentar.

Cu toate acestea, trebuie subliniat ca daca pisica pe care ai adus-o acasa a fost obsinuita sa manance hrana de o calitate foarte slaba, atunci este recomandat sa schimbi respectiva dieta  gradual. Doar in acest mod poti avea grija sa oferi pisicii un stil de viata cat mai sanatos si sa nu te gasesti in situatia in care sa apelezi frecvent la veterinar in viitorul apropiat.

Hrana umeda pisica sau hrana uscata?

In magazinele specializate in produse pentru animalele de companie sau in marile magazine poti gasi o foarte mare diversitate de variante atunci cand vine vorba despre mancarea pentru pisici. Intre acestea sunt disponibile doua categorii, si anume hrana umeda si hrana uscata pentru pisici. Desi foarte multa lume nu acorda importanta in alegerea intre aceste doua variante, trebuie spus ca exista anumite aspecte care trebuie luate in considerare pentru a face alegerea potrivita pentru dieta pisicii tale.

Hrana umeda pisica ofera anumite beneficii. Printre acestea se numara hidratarea corespunzatoare a pisicii, avand in vedere ca multe pisici nu se hidrateaza suficient. Astfel hidratarea se face mai degraba prin hrana pe care o consuma zi de zi. De aici rezulta si beneficiul de a se evita probleme cu tractul urinar al pisicii. Un alt beneficiu ale hranei umede se refera la aroma mai placuta, lucru important pentru orice pisica pentru a consuma toata mancarea si a avea proteinele necesare. Nu in ultimul rand hrana umeda este adesea mai bogata in proteine.

De cealalta parte, hrana uscata pentru pisici are avantajul de a putea fi depozitata timp indelungat fara a se altera. Prin urmare poti pune mancare pentru pisica, iar aceasta va manca atunci cand simte nevoia. Un alt beneficiu al hranei uscate este faptul ca acest tip de mancare sustine sanatatea dentara prin suprafata usor abraziva a crochetelor.

About the author

Monica

Leave a Comment