Monden / Lifestyle

Cele mai frumoase flori de primavara

Written by Monica

Se spune ca primavara este anotimpul florilor si al iubirii. A vorbi despre flori inseamna a vorbi despre magie, despre frumusete, pentru ca fiecare floare are o forma diferita, o culoare frumoasa care sa ne atraga.

Florile ne vrajesc la propriu si sunt folosite in imprimeuri, in balustrade de fier, in tapet, in tot ce va puteti imagina ca poate exista designul unei flori frumoase. Insa, Gradina este casa ei si primavara este anotimpul in care infloresc cele mai multe flori.

De ce majoritatea florilor apar primavara?

Din cauza cresterii temperaturilor, iarna in locurile mai reci plantele intra intr-o perioada de repaus (hibernare), apoi cand incepe caldura, speciile isi reiau activitatile de crestere si inflorire.Pe langa flori, primavara infloresc si multi copaci, cum ar fi caisul, ciresul sau visinul.

Printre plantele colorate care infloresc in acest anotimp se numara orhideele, lalelele,( care sunt denumite popular „primavara” pentru ca sunt minunat de frumoase in aceasta perioada a anului), trandafirii, margaretele, gardeniile, iar iasomia parfumeaza si infrumuseteaza gradinile.

Asadar, in acest anotimp totul pare a fi mai frumos iar peisajul se umple de culoare. Majoritatea speciilor de flori infloresc si ofera intregului oras o aroma fermecatoare.

Nu-i asa ca ti-ai dori sa muti acest colt de rai si in casa ta? Descoperiti in continuare cateva tipuri de flori care sunt mai frumoase in aceasta perioada a anului si alegeti una pentru a va decora sufrageria, bucataria, masa sau pentru a oferi un cadou.

Daca nu ai o gradina din care sa iei plantele, o florarie online te poate ajuta in acest sens si-ti poate livra cele mai colorate flori.Orhideea – deoarece nu este recomandat sa o lasi expusa la razele soarelui, este o floare grozava pentru a decora interiorul casei. Las-o langa fereastra doar pentru a lua putin aer.

Crinul – rezista la temperaturi ridicate, creste mai sanatos la lumina soarelui si nu are nevoie de multa apa pentru a se dezvolta. In afara de asta, sunt flori frumoase pentru a decora petrecerile de nunta, aniversarile si gradina.

Zambila – floarea de zambila arata frumos primavara, o gasesti in tonuri albastrui, roz si alb. Pentru a arata si mai frumos, trebuie sa fie intr-un mediu cu multa lumina si un drenaj bun. Cu grija ideala, chiar si iarna vei avea o zambila inflorita.

Bromelia – grozava pentru cei care vor sa decoreze casa cu flori, bine ingrijite, poate ajunge pana la 1 metru si jumatate. Puneti-o la umbra ca sa creasca sanatos.

Lavanda – are nevoie de multa lumina si apa pentru a inflori, udata cel putin o data pe saptamana.

Lalele – aceasta specie este ideala pentru cei care doresc flori pe tot parcursul sezonului. Acestea infloresc la inceputul, mijlocul si sfarsitul primaverii. Deoarece au o varietate de dimensiuni, puteti alege intre dimensiuni mici si medii pentru a le plasa in interior si cele mari pentru a planta in gradina.

Nu uitati sa va udati plantele, dar nu in exces, asteptati ca solul sa se usuce inainte de a uda din nou, astfel incat sa economisiti apa si sa nu daunati cresterii florilor.

Este obisnuit ca daunatorii sa se manifeste si in acest anotimp, asa ca este important sa efectuati aplicarea produselor care efectueaza controlul bolilor si insectelor care va distrug plantele. Utilizati treptat ingrasamintele pentru a va ajuta plantele sa creasca. Incepeti cu o cantitate mica si cresteti pe masura ce zilele trec.

About the author

Monica

Leave a Comment