Sanatate

Consultatiile neurologice si importanta acestora in diagnosticarea precoce a afectiunilor neurologice

Written by Monica

Conform statisticilor la nivel mondial, cca. 1 miliard de oameni se confrunta cu diferite afectiuni neurologice. Printre aceste afectiuni neurologice putem sa enumeram boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, migrenele, epilepsiile, accidentele vasculare cerebrale sau diferite alte infectii ale sistemului nervos.

Preventia este foarte importanta, avand in vedere ca in multe situatii afectiunile neurologice nu pot beneficia de tratament care sa duca la vindecare, ci doar de limitarea efectelor negative ale afectiunii respective. Pentru a preveni sau pentru a diagnostica din faza incipienta orice astfel de afectiune, este nevoie sa apelezi la un centru medical specializat in neurologie Bucuresti pentru o consultatie de profil.

Consultatia neurologica si ce implica aceasta

Consultatia neurologica este vizita la un medic specialist intr-un centru medical sau intr-un cabinet medical autorizat pentru evaluari neurologice. In prima faza se va realiza discutia dintre medicul neurolog si pacient sau apartinatori. In anumite cazuri este nevoie ca pacientul sa fie insotit de catre cineva apropiat pentru ca medicul sa primeasca toate informatiile referitoare la comportamentul pacientului.

In cadrul acestei prime faze din consultatia de specialitate, pacientului i se va solicita sa relateze medicului despre manifestarile sau simptomele care l-au ingrijorat si care l-au convins sa se programeze pentru un control neurologic.Urmeaza faza a doua, si anume aceea in care medicul va efectua examinarea starii de sanatate a pacientului din perspectiva neurologica.

In aceasta faza medicul specialist va evalua sanatatea nervilor fetei si ai gatului, tonusul muscular al pacientului, daca exista mobilitate la nivel muscular, nivelul de echilibru si care sunt reflexele pe care pacientul le are la anumiti stimuli. Tot in aceasta etapa a consultatiei de neurologie Bucuresti se va face inclusiv evaluarea simturilor, a memoriei, vorbirea, eventualele dificultati de limbaj, puterea de concentrare si capacitatile cognitive ale pacientului.

In cele din urma poate exista si etapa a treia a consultatiei neurologice. In aceasta etapa medicul specialist vine sa propuna o serie de investigatii suplimentare astfel incat sa obtina mai multe informatii cu privire la starea pacientului si la eventualitatea existentei unei probleme neurologice. In lista de investigatii suplimentare regasim printre altele o serie de seturi de analize complexe dintre care enumeram urmatoarele: tomografiile computerizate, imaginile de rezonanta magnetica, punctiile lombare sau electroencefalograma si electromiograma.

Cand trebuie sa te prezinti la o consultatie neurologica

Cu siguranta ca nimeni nu isi doreste sa apeleze la un medic. Insa daca anumite simptome sunt tot mai vizibile sau se repeta, atunci este recomandat sa te adresezi unui medic specialist in neurologie.

Printre semnele care trebuie sa te convinga sa faci o astfel de alegere regasim starile de ameteala si de lesin frecvente, slabiciunile musculare, insomniile sau tulburarile de somn, tulburarile de memorie, durerile de cap bruste, durerile de cap severe, tulburarile de vorbire, dificultatile in formularea ideilor coerente, durerile la nivelul membrelor, a spatelui sau a gatului, durerile faciale, mersul instabil, dificultatile in coordonarea miscarilor sau deficientele de ordin vizual.

Pentru oricare dintre aceste simptome, se recomanda sa te programezi pentru o consulatie la un centru medical specializat in neurologie Bucuresti.

About the author

Monica

Leave a Comment