Sanatate

Cui este recomandat sucul de catina si de ce?

Written by Monica

Pentru ca variantele de suc de catina sunt tot mai populare in prezent, este important sa fie listate persoanele carora acest suc le este recomandat. Desigur, toti pot bea suc de catina, insa atunci cand trebuie sa fie folosite efectele sale terapeutice pentru anumite afectiuni, sunt categorii de persoane care vor beneficia mai mult de pe urma proprietatilor sale.

Sucul de catina este ideal pentru copiii cu rahitism

Se poate administra in fiecare zi timp de o luna sau cat timp este nevoie. In general, doza recomandata este de 6 lingurite de suc de catina combinat cu 6 lingurite de decoct de tulpini de catina pentru un efect mai puternic.

Sucul de catina se recomanda bolnavilor de hepatita si ciroza

Pentru bolnavii de hepatita si ciroza, sucul de catina este recomandat timp de doua luni, cate un pahar pe zi. Poate fi combinat si cu alte preparate daca este necesar si nu poate fi baut ca atare, asa cum este furnizat de producator.

Citeste si: De ce să devii vegetarian? Cum îţi iei proteinele în mod natural din fructe şi legume?

Sucul de catina previne bolile de ficat si enterocolita de fermentatie

Se va face o cura cu suc de catina din care se vor bea 3 linguri, de cate 4 ori pe zi. Sucul se dilueaza cu putina apa sau cu suc de mere si de morcovi. Efectele sale puternic remineralizante si vitaminizante ajuta organismul sa lupte mai usor cu boala.

Sucul de catina ca ajutor in anxietate

Datorita continutului de serotonina, sucul de catina va induce o stare de calm, de optimism si de curaj. Este recomandat sa se bea cate un sfert de pahar de suc de catina seara si dimineata pentru o luna.

Sucul de catina trateaza splina

Se va combina o parte de tinctura obtinuta din scoarta de catina cu trei de suc de fructe de catina. Preparatul obtinut este slab alcoolizat, deci cei care il consuma trebuie sa aiba grija daca vor sa conduca pentru ca in Romania toleranta la alcool este 0. Din amestecul facut respectand reteta, se va lua o lingurita de patru ori pe zi, timp de 60 de zile.

About the author

Monica

Leave a Comment