Turism

Cele mai importante motive pentru a vizita Turcia

Written by Monica

Turcia are extrem de multe de oferit turistilor care aleg sa o viziteze, fiind printre cele mai bune destinatii de vacanta pe timpul verii. Pe Book Travel pot fi gasite mai multe oferte de vacanta in Turcia astfel incat fiecare turist sa gaseasca in aceasta tara activitatile preferate. Chiar daca foarte multi romani aleg sa isi petreaca vacanta in Turcia, la malul Marii Mediterane, in realitate, Turcia este mult mai diversificata si este de fapt una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din intreaga lume.

O vizita plina de istorie la Moscheea Albastra din Istanbul

Moscheea Albastra poate fi caracterizata simplu, in trei cuvinte: istorie, frumusete, grandoare, acestea fiind trei cuvinte simple ce pot fi folosite pentru a descrie unele dintre cele mai remarcabile repere din intreaga lume.

Citeste si: Un concediu special 2022 in Antalya

Se pare ca toti turistii care ajung aici sunt uimiti de frumusetea ei. Moscheea a fost construita pentru a fi mai frumoasa decat Aya Sofia si astfel a rezultat o opera de arta. Este destul de greu de ales care dintre constructii este de fapt mai frumoasa. Amandoua au propria istorie si cei care ajung aici nu le pot rata pe niciuna.

Muzeul Hagia Sofia este o alta atractie turistica din Turcia

Hagia Sofia, numita si Aya Sofia, a trecut prin numeroase schimbari, pana cand a ajuns la forma care poate fi admirata in prezent. Initial, a fost construita ca o catedrala si ulterior a fost transformata in moschee imperiala, si, desi acest loc turistic este mai vechi de 15.000 de ani, in prezent functioneaza ca muzeu si se poate simti atmosfera sacra din interior.

Este foarte important de luat in calcul faptul ca toate culetele sunt interzise in aceasta cladire. Muzeul este fascinant si aici se afla unul dintre cele mai interesante mozaicuri din lume, cu Chipul lui Iisus Hristos pe Mosaic Deeis.

Turistii au acces in interiorul muzeului contra cost, insa vizita va merita cu siguranta toti banii, iar tariful este unul foarte mic. Este destinatia ideala atat pentru adulti, cat si pentru adolescenti si copiii pasionati de istorie.

About the author

Monica

Leave a Comment