Casa si Gradina

Cum sa cureti mochetele rapid si eficient

Written by Monica

Mochetele sunt cele mai folosite tipuri de covoare, folosite de foarte mult timp pentru rezistenta si aspectul lor placut.Acestea sunt foarte rezistente, iar cele mai multe fiind concepute special pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holuri, bucatarii, camere de zi. Riscurile ca acestea sa se murdareasca, sa se pateze exista peste tot de aceea trebuie sa stiti cum cureti mocheta, in mod corect. Tineti cont de sfaturile specialistilor si bucurati-va de rezultatul final.

Actionati imedat dupa ce mocheta s-a patat din diverse motive. In cazul petelor produse de lichide este indicat sa folosesti servete puternic absorbante. Apoi folositi servete de hartie si taponeaza zona inmod repetat, folosind de fiecare data un servet nou. Este suficient sa tamponati, nu este nevoie sa frecati intens pentru ca pata sa fie indepartat a in cativa pasi simpli.

Apoi turnati pe pata apa minerala acidulata, dupa aceea absorbiti din nou cu un servete. Daca ati scapat pete de grasimi pe mocheta curatati-le in mod eficient cu gel de dus sau detergent de vase. Preparati rapid o solutie concentrata de apa gazoasa cu detergent, turnati pe pata si tamponati cu un servet, apoi repetati operatiunea pana cand pata este eliminata complet.

Chiar daca sunteti sceptici la inceput cu timpul va veti convinge de aceste metode deosebit de avantajoase.De asemenea, urmele de praf se curata cu aspiratorul usor, fara sa atingeti suprafata pentru a nu imprastia mizeria. Noroiul se curata doar dupa ce acesta s-a uscat, cu aspiratorul si apoi cu apa gazoasa, daca mai este nevoie.

Un alt ingredient de baza pentru curatatrea mochetelor este otetul alimentar alb, un excelent detergent natural. Preparati o solutie dintr-o parte otet, si doua parti apa si bucurati-va de beneficiile acestuia.Iar daca vrei sa cureti mocheta de urme rezistente sau vechi amesteca o lingura de amoniac pudra cu o ceasca de apa gazoasa si aplica solutia pe zona patata, apoi sterge prin tamponare.

Daca nu stiati pana acum petele de grasime si ceara se indeparteaza foarte usor cu fierul de calcat. Puneti fierul pe zona patata dar nu inaite de a pune direct pe pata o bucata de hartie sau chiar un ziar apoi calca-le si vei observa ca pata se transfera pe hartia respectiva.

Daca vrei sa cureti in mod profesional toata mocheta din casa prima data trebuie sa indepartati toate petele rezistente si vechi. Aspira de mai multe ori mocheta dupa care freaca intens cu o solutie concentrata de apa si detergent de vase sau sampon.Poti adauga in solutie si putin otet sau suc de lamaie, astfel ca vei avea o parte detergent, doua parti apa si sucul de la o lamaie sau o parte otet.

Foloseste un burete inmuiat in solutia de curatat, stoarce-l bine si apoi freaca mocheta bine. Spuma formata trebuie curatata cu servete curate apoi aerisiti bine spatiul in care ati efectuat aceasta operatiune. La final aspirati pentru a trage toate particulele de praf care au fost aduse la suprafata prin pricedeul de curatare si bucurati-va de stralucirea mochetelor pentru mult timp.

About the author

Monica

Leave a Comment