Sanatate

Proprietatile de baza ale consumului de avocado

Written by Monica

Foarte multa lume stie ca fructele de avocado reprezinta o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa putini cunosc beneficiile acestuia pentru sanatate. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific il fac similar cu cel al fructelor oleaginoase. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta mare de culoare maro. De asemenea, fructul este destul de mare si cantareste in jur de 300-700 grame fiecare.

De-a lungul timpului s-au efectuat numeroase studii prin care s-au descoperit beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado. In primul rand, acestea au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi nutrientii importanti din hrana de zi cu zi.

O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea contin foarte putina fructoza si caproximativ 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.Consumati-l in mod regulat si veti vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. Starea de sanatate a organismului, se va imbunatati in mod considerabil de indata ce veti introduce in alimentatia dumneavoastra acest fruct miraculor.

Beneficii importante ale fructelor de avocado:

– au proprietati antioxidante puternice si contribuie la prevenirea diferitelor tipuri de cancer,

– au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale,

– contin anumiti compusi care distrug celulele cancerului oral;

– ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism si la reducerea celui rau

– mentin sanatatea sistemului cardiovascular, deoarece are un aport important de vitamina B6 si acid folic, vitamina E si grasimi mononesaturate, protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca;

-regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;

-protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi si implicit scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii,

-imbunatatesc vederea, datorita carotenoidului numit luteina cu rol sustinator,

-regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul,

-previn malformatiile congenitale iar consumand 250 g de avocado pe zi asigura femeilor insarcinate 23% din doza de acid folic recomandata zilnic;

-reduc riscul de accident vascular cerebral, datorita continutului de acid folic,

-previn cancerul de prostata si de san, fiin bogate in acid oleic, compus ce inhiba dezvoltarea tumorilor maligne,

-intarzie procesul de imbatranire a organismului, prin antioxidantii din compozitie  care intaresc sistemul imunitar, protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;

-sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienti importanti pentru vedere si sanatatea pielii,

-trateaza diverse afectiuni dermatologice, prin efectul semnificativ de hidratare a pielii;

-infrumuseteaza pielea si parul, conferindu-le stralucire si vitalitate (

-ajuta persoanele subponderale sa creasca in greutate in mod sanatos si armonios, ajutand la dezvoltarea tesutului muscular

-mentin sanatatea sistemului digestiv, prin continutul de fibre insolubile care curata colonul si previn constipatia si cancerul colorectal,

-cresc densitatea osoasa, prin continutul bogat in vitamina K, previn osteoporoza si ajuta sistemul osos al copiilor sa se dezvolte in mod optim;

-accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B;

-previn pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, fiin o sursa bogata de vitamina E, ceea ce impiedica distrugerea celulelor creierului.

About the author

Monica

Leave a Comment