Casa si Gradina

Cum sa simplifici procesul de mutare

Written by Monica

Procesul de mutare este unul dintre cele mai stresante momente ale vietii, de aceea este nevoie de o buna organizare si planificare a acestuia. De asemenea, pentru a scapa de griji si stres trebuie sa tii cont de cateva detalii care iti vor simplifica munca. Citind acest articol vei afla care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi sa te muti.

Organizarea si planificarea planului de mutare

Pentru a te asigura ca totul merge asa cum ai sperat, trebuie sa iti planifici procesul de mutare cu cateva saptamani inainte, poate chiar cu cateva luni.

Prima data trebuie sa te hotarasti daca vei apela la o firma de mutari si transport mobila sau vei realiza acest proces pe cont propriu. Daca alegi cea de a doua varianta trebuie sa iei in calcul toate variabilele si sa incluzi in planul tau de mutare si cateva zile pentru situatii neprevazute.

Totodata, trebuie sa te gandesti si sa planifici cum vei impacheta toate obiectele, sa ai la indemana toate materialele necesare impachetatului si sa te gandesti cum vei demonta mobilierul, cum il vei transporta si, mai ales, cum il vei monta in noua ta locuinta.

Pentru toate aceste aspecte ai nevoie de o buna organizare, timp, dar si de ajutorul catorva persoane pentru realizarea acestui proces de relocare, fie ca vorbim de ajutorul angajatilor de la compania de mutari sau de montatori mobila, fie ca apelezi la persoane apropiate tie.

Mai mult ajutor – apeleaza la o firma de mutari si transport mobila

Daca alegi ca in procesul de relocare sa apelezi la o firma de profil, trebuie sa stii ca vei beneficia de o multitudine de avantaje. Printre acestea se numara si servicii de impachetare a obiectelor, avand materialele necesare pentru impachetarea si stocarea acestora; transportul obiectelor de la o adresa la alta sau chiar dintr-un oras in altul; demontare, montare si depozitare mobila, dar si transportul acesteia; asigurarea bunurilor si servicii de curatenie pentru noua si vechea locuinta.

Un alt beneficiu pe care il ai in momentul in care apelezi la serviciile unor companii de acest profil este faptul ca procesul de mutare se va desfasura in cele mai bune conditii si in cel mai organizat mod. Procesul va fi unul mai usor pentru tine in momentul in care angajezi o firma de mutari si transport mobila.

In primul rand, aceste companii sunt formate din profesionisti in domeniu care te vor ajuta si iti vor simplifica procesul mutarii, deoarece au o experienta vasta in aceasta materie si au la indemana mijloacele necesare realizarii acestui proces, ca de exemplu materiale de impachetat, organizarea transportului (obiectele fragile si cele mici se vor transporta in cutii speciale, ferite de orice pericol), ustensile pentru montarea si demontarea mobilierului, camioane pentru transportul mobilierului si al obiectelor si asa mai departe.

Daca te decizi sa apelezi la aceste servicii, mutarea va avea loc la data, ora si adresa stabilite de tine, in plus vei scapa de grija mobilierului, a obiectelor voluminoase si a electrocasnicelor mari, deoarece echipa de interventie va avea grija ca transportul acestora sa se realizeze in cel mai sigur mod, iar in ceea ce priveste montarea si demontarea mobilierului se vor ocupa montatorii mobila.

Mutarea propriu-zisa

In momentul in care firma de mutari si transport mobila ajunge la vechea ta locuinta, asigura-te ca totul va fi exact cum iti doresti, iar lucrurile tale sunt bine sortate si pregatite pentru a fi impachetate.

Un bun sfat pentru a te organiza cat mai bine este sa notezi pe cutii cateva detalii precum: gama de obiecte care se afla in acele cutii, dar si locul unde vor trebui puse. Desi unele firme ofera si acest serviciu de organizare, cel mai bine este sa fii pregatit si sa iti organizezi tu obiectele cu catva timp inainte, iar in acest mod vei sti si tu unde iti sunt puse lucrurile, iar in acest mod va fi totul mult mai simplificat si pentru tine, dar si pentru firma de mutari.

In ceea ce priveste mobilierul, nu trebuie sa iti faci griji, asa cum am mai mentionat, deoarece echipa de interventie, formata si din montatori mobila, se va ocupa si de acest aspect.

Concluzie

Cat timp esti bine organizat si tot procesul de schimbare al locuintei este bine pus la punct, nu trebuie sa iti faci griji. Fie ca apelezi la o companie de profil sau vrei sa te ocupi doar tu de procesul de mutare al locuintei, planul de mutare trebuie sa fie bine structurat pentru a nu fi coplesit de stres si griji.

About the author

Monica

Leave a Comment