Social

Cum poate fi combatut sentimentul de singuratate prin internarea intr-un azil batrani?

Written by Monica

Singuratatea cronica poate avea numeroase efecte negative asupra calitatii vietii. Tocmai de aceea, un centru batrani devine solutia ideala in asemenea situatii. Este un loc prietenos, unde varstnicii se pot bucura de activitati relaxante si ingrijire medicala profesionala.

In cazul in care nu actionezi la timp, varstnicii se pot confrunta cu diverse afectiuni:

● Depresie. Poate lua diferite forme, de la depresie minima pana la depresie severa. Printre simptome se numara tristetea, pesimismul, sentimentul esecului, vinovatia, autodezgustul, autoacuzarea, dorinte autopunitive, plans, iritabilitate si retragere sociala. Asemenea afectiuni pot conduce si la efecte fizice asupra persoanei in cauza, cum ar fi pierderea in greutate si tulburari de somn.

Un camin de batrani in Bucuresti poate fi gasit la adresa https://azil-de-batrani-bucuresti.ro/camin-de-batrani-sector-1.html , aici o parte din sentimentele depresive pot disparea datorita unui grup de persoane specializate care lucreaza la o stare psihica si fizica mai buna, dar si datorita noilor relatii care se pot lega intre rezidentii de varste asemanatoare.

● Boli ale inimii. Singuratatea are un efect negativ asupra sanatatii cardiovasculare si poate duce chiar la aparitia anumitor boli. Asadar, este importanta supravegherea atenta a sanatatii psihice a celor predispusi sa dezvolte asemenea afectiuni.

● Hipertensiunea arteriala. Un studiu efectuat la Universitatea din Chicago a dovedit faptul ca singuratatea joaca un rol semnificativ in cresterea tensiunii arteriale. Persoanele de peste 50 de ani sunt cele mai predispuse sa dezvolte o asemenea problema.

Schimbarile majore din viata varstnicilor pot fi coplesitoare si pot contribui la alimentarea sentimentului de singuratate. Decesul partenerului sau problemele medicale pot cauza depresie sau stari constante de anxietate. Tocmai de aceea, varstnicii au nevoie si de atentie si ingrijire specializata.

Asadar, singuratatea poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii mentale si fizice. Daca observi simptome la persoanele dragi tie, nu ezita sa le prezinti varianta unui centru de batrani.

Este o varianta multifunctionala si ofera numeroase avantaje precum imbunatatirea calitatii vietii si ameliorarea diverselor afectiuni.Alege un azil batrani care sa corespunda nevoilor seniorului tau si care sa-i faca batranetea mai frumoasa!

About the author

Monica

Leave a Comment