Entertainment

Descopera sunetul autentic al muzicii de calitate: Viniluri rare din anticariate

Written by Monica

Prezenta discurilor de vinil intr-o locuinta moderna spune multe despre proprietarul acesteia si pasiunile sale. Fie ca este un nostalgic dupa propria tinerete si nebunia acelor ani, fie ca este un tanar creativ si original, un lucru este sigur: persoana iubeste muzica buna, sunetul autentic al pieselor vechi, si are stofa de colectionar.

Pe masura ce totul devine mai tehnologizat si, ca atare, mai putin tangibil, simtim nevoia sa ne facem experientele senzoriale mai complete si mai bogate. Daca vrei sa asculti muzica si sa explorezi colectii bogate de discuri vinil, in anticariat gasesti resursele pentru a-ti mentine vii pasiunile. Ai nevoie de un pick-up, si acordurile muzicii preferate, in toata plinatatea lor, iti vor patrunde in cele mai ascunse unghere ale sufletului.

Muzica pe discuri de vinil, o calitate inegalabila a sunetului

Asa cum iubitorii de lectura prefera inca o carte buna in formatul clasic, pentru o experienta tangibila a placerii cititului, muzica, in ciuda inovatiilor tehnice recente, este pentru unele persoane sinonima cu discul de vinil.

Daca te numeri printre cei care apreciaza simplul gest de a potrivi un disc pe pick-up si preferi sa asculti un album cap-coada, cu fosnetul si pacanitul specific fiecarei piese, sa stii ca nu esti singurul. Exista numerosi melomani care considera ca vinilul promoveaza muzica de calitate, iar sunetul este superior altor formate.

Spre deosebire de streaming, MP3 sau CD-uri, muzica pe care o auzi pe vinil nu este comprimata, ci redata asa cum a fost inregistrata, cu toate pacaniturile si pârâitul specifice, foarte aproape de modul in care tu ai putea sa o auzi daca ai fi fost prezent acolo, live. Este principalul motiv pentru care discurile de vinil ofera o calitate mai buna a sunetului.

Prin compresie, se limiteaza frecventele prezente pe inregistrare. Odata ce se depaseste un anumit nivel de hertzi, urechea umana nu mai poate auzi acele frecvente. In al doilea rand, prin compresie dinamica, sunetul este uniformizat de-a lungul intregii piese si se pierde astfel farmecul partilor mai silentioase fata de volumul refrenului. Se pierde deci din trairea artistului.

Ingrijirea corecta a vinilurilor iti ofera experiente auditive autentice si durabile

Un alt motiv pentru care oamenii iubesc vinilurile si pentru care colectionarea lor reprezinta o pasiune este cel legat de expunerea acestora. Un disc de vinil in coperta sa originala este un artefact pretios, care te transporta intr-o epoca diferita, in care valorile tinerilor erau definite altfel, in ciuda unor conditii istorice poate nefavorabile.

Daca vei sa te bucuri mult timp de acum inainte de colectia ta de discuri, ai grija cum le depozitezi. Pastreaza-le intotdeauna in ambalajul original, intr-un loc curat si uscat, evitand temperaturile extreme si umiditatea. Deformarea apare atunci cand discul se indoaie, ceea ce duce adesea la un vinil imposibil de ascultat.

Un alt mod in care discurile se pot deforma este prin stivuirea lor, asa ca nu le depozita niciodata pe orizontala. In comparatie cu alte formate, vinilurile sunt destul de grele, astfel incat greutatea si presiunea le vor deforma in timp.

In ceea ce priveste manevrarea, un vinil se tine intotdeauna de margini sau de partea din mijloc. Atunci cand atingi suprafața de redare, vei transfera uleiurile din piele in caneluri, pe care se va lipi praful, iar calitatea sunetului va fi afectata.

Discurile se curata cu o perie fina cu peri din fibra de carbon, care nu zgarie si care nu atrage praful. Se poate folosi si o solutie care nu trebuie sa contina alcool isopropyl, sau apa distilata si o carpa moale, care nu lasa scame.

Alege muzica preferata dintr-o colectie impresionanta de viniluri la Targul Cartii!

Anticariatul Targul Cartii este solutia ta online pentru imbogatirea colectiei de viniluri. Cu ajutorul unei bare de cautare utile, poti naviga printre diferite genuri de muzica, de la clasica, jazz, pop, rock, country, populara si pana la muzica electronica, latino, world music si chiar povesti si piese de teatru.

Alege perioada in care a fost lansat pe piata vinilul sau casa de discuri si vei descoperi farmecul anilor 60, 70 sau 80, cu acustica inconfundabila si sunetul plin, adevarata marturie vie a unor momente demult apuse!

About the author

Monica

Leave a Comment