Sanatate

Dezechilibrele hormonale – cauza principala pentru numeroase boli

Written by Monica

Corpul nostru este alcatuit si functioneaza pe baza de reactii chimice in cadrul carora un rol principal il joaca hormonii. Acest subiect este abordat tot mai des, subliniindu-se constant importanta pentru o viata sanatoasa pentru ca, in fapt, un echilibru hormonal determina un organism perfect functional, fara probleme. Verificarea si tratarea constanta a glandelor endocrine reprezinta un pas obligatoriu ce trebuie efectuat periodic in vederea mentinerii acestui echilibru. Stabileste o programare in vederea unui consult endocrinologic la Eminescu 100!

Ce este endocrinologia?

Endocrinologia este acea ramura medicala care previne, diagnosticheaza si trateaza afectiuni ale sistemului endocrin alcatuit din glande endocrine si hormonii secretati de acestea. Pancreasul, ovarele, testiculele, glandele tiroida si paratiroide, pineala, suprarenale, pitulara sau hipotalamus sunt principalele organe care alcatuiesc acest sistem si pe care trebuie sa le verifici frecvent in cadrul unei clinici endocrinologice specializate in asa fel incat sa depistezi in timp util orice problema asociata.

De ce este necesar sa efectuam periodic examene endocrinologice complete?

Dereglarile hormonale se instaleaza foarte rapid si pot fi deseori asimptomatice ori pot genera anumite semne pe care le asociezi deseori cu alte probleme. Oboseala constanta, fluctuatiile de greutate, lipsa apetitului, dezvoltarea lenta, infertilitatea, toate pot fi cauzate de o afectiune nedepistata a sistemului endocrin.

Totodata, printre cele mai intalnite boli si afectiuni asociate putem aminti diabetul zaharat, inflamatia glandei tiroide, productia excesiva sau insuficienta de hormoni de crestere, depasirea nivelurilor normale de calciu in sange si nu numai. Un simplu control de rutina iti poate comunica daca vorbim sau nu despre o astfel de problema in asa fel incat sa poti face demersurile necesare, iar aceasta procedura simpla te poate scuti de foarte multe investigatii ineficiente, diagnostice eronate si timp pierdut.

Care sunt semnele care te trimit imediat la medicul endocrinolog?

In multe cazuri, simptomele unei afectiuni endocrinologice pot fi confundate cu alte probleme si astfel vizita la endocrinolog intarzie. Pentru a elimina orice risc, se recomanda un control de rutina macar o data pe an. Cu toate acestea, este indicat sa faci o programare imediat ce observi ca te ingrasi sau slabesti rapid, incontrolabil, te confrunti cu menstruatie neregulata, ai acnee severa, fluctuatii inexplicabile ale starii de spirit, probleme de digestie constante sau dureri acute in timpul menstruatiei.

Cu alte cuvinte, un control efectuat in conditii optime va depistat daca problemele cu care te confrunti sunt cauzate de cantitati prea mici sau prea mari de hormoni secretati, lucru care va ajuta la conturarea unui diagnostic clar si a unui plan de tratament eficient.

Unde te poti prezenta pentru un control endocrinologic de specialitate?

Daca esti in cautarea unui cabinet endocrinologic in Bucuresti unde sa poti beneficia de servicii medicale complete, aparatura moderna si medici calificati, Eminescu 100 este locul ideal. Aici vei avea parte de conditii exceptionale, promptitudine si profesionalism in asa fel incat sa apelezi cu incredere nu doar la proceduri de examinare, ci si la planuri de tratament cat mai eficiente pentru tine.

La o prima intalnire cu echipa medicala vei beneficia de o consultatie amanuntita a sistemului endocrin, incluzand examinarea vizuala si prin palpare, masurarea presiunii arteriale, ecografia si RMN-ul glandei in cauza, in asa fel incat medicul sa aiba o imagine cat mai clara asupra situatiei. Dupa interpretarea rezultatelor se va putea stabili un diagnostic si un plan de tratament asociat.

Programarea o poti face atat online, cat si telefonic la numerele de telefon afisate pe site, iar cererea iti va fi preluata in cel mai scurt timp. Fii constient de felul in care hormonii iti pot influenta viata. Programeaza acum un consult endocrinologic la Eminescu 100 pentru a restabili echilibrul hormonal!

About the author

Monica

Leave a Comment