Monden / Lifestyle

Importanta echilibrului mental si psihic pentru un stil de viata sanatos

Written by Monica

Fiecare dintre noi isi doreste o viata implinita, fericita si de succes. Fiecare cauta sa ajunga in acel punct in care sa se simta cu adevarat bine in propria piele si in propria poveste. Insa de foarte multe ori cu greu reusim sa ajungem in astfel de situatii, chiar si pentru un timp relativ scurt. De cele mai multe ori cauza pentru faptul ca nu simtim implinirea este datorata dezechilibrelor la nivel mental si la nivel psihic.

Din fericire putem sa apelam la ajutor specializat ori de cate ori simtim ca in viata noastra mentalul sau psihicul nu sunt in echilibru. Ne putem adresa unui cabinet psihologic Timisoara pentru a putea gasi sprijinul unui psiholog care sa ne indrume in a gasi cauzele dezechilibrului mental sau psihic.

Situatii care pot duce la dezechilire mentale, emotionale, psihice

Viata este plina de neprevazut si tocmai din acest motiv suntem pusi zilnic in situatii pe care nu le cunoastem. Chiar daca ne-am dori sa gasim cat mai rapid solutii pentru diferite probleme si provocari, exista situatii carora cu greu le putem face fata. In astfel de momente poate sa apara imediat dezechilibrul la nivel mental sau la nivel psihic. Exista situatii care duc inclusiv la dezechilibre de natura emotionala.

Printre cele mai des intalnite astfel de situatii putem regasi momente precum pierderea unei persoane dragi, pierderea locului de munca, despartirea intr-un cuplu, divortul, aflarea vestii cu privire la o boala grava, varsta pubertatii sau varsta adolescentei ori problemele in relatiile personale sau profesionale.

Oricare dintre aceste situatii pot duce la depresii, stari de anxietate, stres, fobii sau chiar ganduri aproape de suicid. Foarte important este sprijinul venit din partea unui psiholog care poate identifica principalele motive pentru ajungerea in astfel de situatii de dezechilibru emotional, mental sau psihic.

Cum te poate ajuta un psiholog?

In momentul in care apelezi la un cabinet psihologic Timisoara vei putea beneficia de pregatirea profesionala a psihologului, dar si de experienta acestuia in a oferi consiliere si psihoterapie pacientilor. Rolul unui psiholog este acela de a asculta activ problemele pacientului, de a adresa anumite intrebari care sa ii clarifice situatia si de a cauta sa inteleaga cat mai profund problema pacientului, dar mai ales sursa care genereaza problema respectiva.

De foarte multe ori pacientul nu poate privi obiectiv asupra vietii sale si asupra problemei cu care se confrunta. Insa atunci cand apeleaza la serviciile unui psiholog, va beneficia de o abordare complet obiectiva si care il va ajuta sa identifice mai exact cauzele care au generat problema cu care se confrunta. In acelasi timp, un psiholog poate fi sprijinul necesar pentru persoanele care simt ca sunt singure in a infrunta diferite probleme ale vietii.

Echilibrul mental, emotional si psihic este foarte important pentru un stil de viata sanatos. Fara un astfel de echilibru, inclusiv corpul fizic poate avea de suferit in timp. Tocmai din acest motiv se recomanda sa apelezi la un cabinet psihologic Timisoara atunci cand simti ca un dezechilibru emotional sau mental a intervenit in viata ta.

About the author

Monica

Leave a Comment