IT&C

ITFest a ajuns la cea de-a XIII-a editie!

Written by Monica

Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (www.sisc.ro) este prima organizatie studenteasca din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), cu o vechime de 24 de ani, ce are ca scop reprezentarea studentilor din CSIE, precum si crearea unei atmosfere necesare dezvoltarii personale si profesionale a fiecarui tanar adult.

ITFest este un proiect cu traditie in randul celor pasionati de programare si aduna, pe an ce trece, tot mai multi participanti, atat din randul elevilor de liceu, cat si din cel al studentilor. Acesta ofera posibilitatea de a lua contact cu numeroase firme din mediul IT si de a creiona locurile de munca intr-un mod interactiv.

Editia de anul acesta se va desfasura exclusiv in mediul online, va fi compusa dintr-o multitudine de evenimente si va debuta cu un Podcast, in data de 24 octombrie, la care va participa un influencer din sfera IT si un reprezentant al unei companii partenere.

Urmatorul eveniment din cadrul proiectului este Job Fair, ce va avea loc in perioada 26 – 30 octombrie. Aici vei avea ocazia sa vorbesti cu mai multi reprezentanti ai unor companii de pe piata muncii si vei putea sa iti formezi o imagine de ansamblu despre acest domeniu.

Daca ai o gandire logica, iti place sa ai mintea ocupata si stapanesti bazele limbajelor de programare C si C++, Concursul de Algoritmica este perfect pentru tine. In data de 31 octombrie, in cadrul unei echipe, vei putea rezolva cat mai multe probleme din setul dat, iar evaluarea se va face tinand cont de eficienta solutiei si de incadrarea in timp. Echipa castigatoare va avea parte de premii substantiale, ce vor fi anuntate live, la finalul concursului, iar fiecare castigator va primi, in format electronic, o diploma.

In perioada 2-6 noiembrie, companiile partenere vor sustine o serie de Webinarii interactive. Vor fi abordate o multitudine de teme pentru a-ti oferi cat mai multe informatii diverse si de interes. Dupa fiecare sesiune vei avea ocazia sa participi la un joc de Kahoot, unde iti vei putea testa memoria pe termen scurt, joc care se va finaliza cu premii.

Urmeaza cel mai amplu si asteptat eveniment al acestui proiect, Hackathon, ce va avea loc in data de 7 noiembrie. Astfel, persoanele pasionate de IT, ce vor sa isi depaseasca limitele vor putea lucra in echipe, timp de 12 ore, pentru a dezvolta si oferi solutii temelor propuse de parteneri. Daca esti la curent cu tehnologiile din momentul actual si iti place sa fii inventiv, acest eveniment este perfect pentru tine.

ITFest este un proiect care ofera posibilitate de a te familiariza cu domeniul IT, de a dobandi cunostinte fundamentale in acest sens si de a castiga premii la finalul fiecarui eveniment. Participarea este gratuita, astfel incurajam un numar cat mai mare se studenti sa se inscrie, singurele conditii fiind respectarea regulamentului si inscrierea in prealabil la evenimente.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul https://itfest.sisc.ro/ sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/it.fest.sisc/.

Cea de-a XIII-a editie ITFest este pe cale sa inceapa! „Lasa-te descoperIT”!

Pitu Miruna

Membru Departament Imagine&Promovare

Sindicatul Studentilor din Cibernetica

Coordonatori principali ITFest sunt:

Maria Elena Ivan                                               Maria Nitulescu

Telefon: 077925023                                          Telefon: 0751177129

Email:[email protected]          Email: [email protected]

About the author

Monica

Leave a Comment