Sanatate

Performanta in oftalmologia din Romania. OCULUS, de 30 de ani lider in chirurgia oftalmologica

Written by Monica

30 de ani de experienta in chirurgia oftalmologica, 200.000 de cazuri tratate chirurgical, combinate cu o abordare minutioasa a fiecarui caz, diferentiaza Clinica oftalmologica Oculus.

Doctorii Ozana Moraru si Cristian Moraru, doua nume sonore in comunitatea oftalmologica internationala, aniverseaza 30 de ani de activitate a Clinicii oftalmologice Oculus, clinica 100% cu capital romanesc, ce a adus in Romania cele mai moderne tehnologii in oftalmologie.

”Marcam in acest an aniversar nu numai o experienta remarcabila a noastra ca medici, ci o demonstratie a faptului ca se poate face performanta in medicina din Romania. Misiunea noastra a fost si este restabilirea vederii si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor, iar vederea este unul dintre simturile care ne determina modul in care percepem insasi viata. In ultimii 30 de ani am avut de multe ori o activitate de pionierat in domeniul chirurgiei oculare si am cladit cea mai mare clinica oftalmologica din Romania” ne spune doamna Dr. Ozana Moraru, co-fondator al clinicii.

Dr. Cristian Moraru, co-fondator: ”Ne mandrim ca am putut sa facem o schimbare in bine pentru aproximativ 40.000 de pacienti in anul 2022, un numar in crestere cu 20% fata de anul precedent. Ne apropiem de 5 milioane de euro cifra de afaceri anuala si ne dorim sa urmam acelasi drum de dezvoltare a clinicii si sa continuam sa aducem in Romania cele mai moderne tehnologii in oftalmologie.”

In prezent, Clinica oftalmologica Oculus dispune de o aparatura extrem de performanta, permanent innoita, printre care: microscopul operator Zeiss Lumera (probabil cel mai sofisticat din lume la ora actuala), FemtoLaserul Ziemer Z8 (cel mai versatil laser, utilizat in interventiile refractive, dar si in operatiile de cataracta si transplante de cornee), precum si tomograful intraoperator live in interventiile chirurgicale oculare, de la cataracta sau transplant de cornee, pana la interventii retiniene si maculare. Aceste echipamente sunt unice in Romania, ele conferind interventiilor chirurgicale o siguranta crescuta.

Cercetatorii estimeaza ca 80-85% din perceptia, invatarea, cognitia si activitatile noastre sunt mediate prin vedere. Privind cu nu multi ani in urma, constatam astazi o diferenta semnificativa a modului de ingrijire si tratare a pacientului. Au loc progrese remarcabile, fara precedent, iar tehnologia si inovatiile domina si ne influenteaza vietile. Activitatea medicala desfasurata in Clinica oftalmologica Oculus a fost in multe momente una de pionierat in Romania.

Aici s-au introdus interventiile chirurgicale oftalmologice in sistem privat si chirurgia oftalmologica in sistem ambulator, facoemulsificarea in operatiile de cataracta, cristalinele artificiale foldabile, chirurgia refractiva Laser Excimer, operatiile de implantare de lentile refractive, cristalinele artificiale multifocale si torice, tehnicile de operare a cataractei prin microincizie, Femto-Laserul in operatia de cataracta, tehnologia de implantare automat-computerizata Autosert a cristalinului artificial sau tehnologia de ghidaj computerizat in operatia de cataracta asociata cu astigmatism si implantare de cristaline torice – toate cu beneficii majore in tratarea pacientilor.

Dr. Cristian Moraru, expert in chirurgia cataractei, chirurgia refractiva si a glaucomului si Dr. Ozana Moraru, specialist in chirurgia cataractei, corneei si in chirurgia de pol posterior (vitreo-retiniana) , ambii cu o experienta chirurgicala de peste 30 de ani, au format in jurul lor o echipa de exceptie. Impreuna, ei sunt mandri sa trateze zi de zi cu succes pacientii cu probleme oftalmologice, de la cele mai banale, la cele extrem de complexe.

Clinica oftalmologica Oculus isi asteapta pacientii intr-un sediu ultramodern, reprezentand o investitie de 4 milioane de euro. Acesta ofera un spatiu generos: o cladire nou construita, pe sase niveluri, cu doua blocuri operatorii (realizate la comanda in Germania, dispunand de cele mai noi sisteme de ventilatie si circuite de sterilizare a microclimatului agreate la nivel european), doua sali pre-operatorii si doua post-operatorii, 14 cabinete de consultatii si investigatii, magazin de optica medicala cu atelier propriu, sali de asteptare generoase la fiecare etaj, precum si o zona de recreere de tip caffetteria.

About the author

Monica

Leave a Comment