Casa si Gradina

Tot ceea ce trebuie sa stii despre avantajele oferite de sticla rezistenta la foc

Written by Monica

Fiecare constructie are nevoie de anumite tipuri de sticla. Desi vorbim despre un material foarte fragil si care este considerat a fi usor de spart in cazul unor contacte mai dure, trebuie spus ca in ultimele decenii sticla a devenit mult mai rezistenta prin prisma diferitelor tehnologii implementate in productia de sticla.

Printre variantele de sticla pentru ferestre si usi in ultimii ani a devenit tot mai populara varianta de sticla rezistenta la foc. Este acea categorie de sticla care este astfel conceputa pentru a face fata la incendii, la temperaturile foarte ridicate ale unui incendiu si la flacarile rezultate in urma incendiului.

Ce este sticla antifoc si care sunt caracteristicile sale?

In momentul in care vorbim despre sticla antifoc avem in vedere acea categorie de sticla care aduce o mare rezistenta in fata efectelor unui eventual incendiu. Astfel, datorita proprietatilor sale, sticla antifoc poate rezista in fata flacarilor unui incendiu, a fumului generat de un incendiu si a temperaturilor foarte ridicate rezultate in timpul unui incendiu. Sticla antifoc se mai numeste sticla termorezistenta. Este o categorie speciala de sticla laminata care se obtine prin adaugarea unor straturi de folii cu rol de a rezista la temperaturile ridicate si la flacarile unui incendiu.

Caracteristicile sticlei antifoc nu permit de asemenea ca focul sa se raspandeasca in alte incaperi din cadrul imobilului afectat de incendiu. Cu alte cuvinte, montarea de sticla termorezistenta permite un plus de siguranta in a preveni incendiile si in a stinge incendiile. Indiferent daca vorbim despre locuintele personale, despre spatiile de birouri sau despre alte tipuri de spatii comerciale ori industriale, sticla rezistenta la foc poate fi alegerea potrivita.

Functionarea sticlei antifoc se bazeaza pe folia intumescenta din interiorul sticlei. Aceasta folie este in mai multe straturi si in momentul in care temperatura rezultata in urma incendiului poate ajunge aproape de 100 de grade Celsius, aceasta folie va actiona similar cu un scut de protectie.

Practic flacarile rezultate in urma incendiului nu vor putea trece dincolo de obstacolul respectiv. In acelasi timp, prin proprietatile sale, sticla aceasta antifoc nu va permite transmiterea caldurii sau cel putin va reusi sa diminueze transferul de caldura rezultat in urma incendiului.

Principalele avantaje oferite de sticla rezistenta la foc

Atunci cand vrei sa cresti siguranta in fata unui eventual incendiu, sticla antifoc poate fi exact ceea ce ai nevoie. Fie ca vorbim despre locuinta familiei, fie ca vorbim despre un spatiu pentru desfasurarea diferitelor activitati de productie sau a diferitelor activitati comerciale, sticla cu rezistenta in fata flacarilor ofera anumite avantaje.

Primul avantaj il reprezinta siguranta superioara pentru imobilul unde sticla este montata. Un al doilea avantaj consta in timpul mai indelungat pentru evacuarea imobilului sau pentru diminuarea pagubelor materiale si interventia mai rapida a echipajelor de pompieri.

Durabilitatea si rezistenta mai mari ale sticlei antifoc reprezinta de asemenea un punct forte. Nu in ultimul rand faptul ca transparenta si luminozitatea sunt la fel precum in cazul sticlei clasice reprezinta un avantaj important de subliniat.

About the author

Monica

Leave a Comment