Monden / Lifestyle

Principalele cauze care duc la caderea parului si implantul de par

Written by Monica

Caderea parului poate fi o problema care sa afecteze un numar mare de barbati, dar si de femei. In cazul barbatilor problema cheliei poate duce la pierderea increderii in propria persoana, dar si afectarea relatiilor sociale sau chiar instalarea depresiei. In masura in care te confrunti cu o astfel de problema precum caderea parului si aparitia cheliei, este foarte important sa stii care sunt principalele cauze ale caderii parului, dar si cum aceasta problema poate fi rezolvata printr-un tratament de implant de par.

Principalele cauze in aparitia cheliei

Cauzele care pot duce la pierderea parului sunt variate si difera de la persoana la persoana. In anumite circumstante aceste cauze pot fi prevenite sau atenuate, iar in alte cazuri din pacate doar implantul de par poate solutiona problema caderii parului.

Intre principalele cauze in aparitia cheliei se regaseste si stresul. Daca vorbim de stres prelungit si de o tensiune foarte mare, corpul va secreta anumite cantitati mai mari de cortizol. Este hormonul care influenteaza ciclul natural in cresterea parului si din acest motiv in perioadele de stres intens parul nu se va regenera intr-un ritm optim.

O alta cauza majora in aparitia cheliei este dieta alimentara sau curele de slabire. Daca vorbim despre diete care sunt sarace din perspectiva anumitor nutrienti, atunci este absolut firesc ca fara aportul acestor nutrienti parul sa aiba de suferit. Radacina firelor de par va fi mai vulnerabila si ulterior firele de par vor cadea intr-un procent semnificativ.

Tot in randul cauzelor majore ale caderii parului regasim si mostenirea genetica sau factorul ereditar. In cazul in care in familia persoanei afectate de alopecie exista sau au existat persoane afectate de caderea parului, riscul de a avea aceeasi problema este unul mult mai mare comparativ cu persoanele care nu au in familie astfel de situatii.

O alta cauza care poate duce la problema caderii parului si la nevoia unui implant de par pentru regenerarea firelor de par este medicamentatia. Anumite medicamente precum anticoagulantele, antihipertensivele, anticonceptionalele, antidepresivele, excesul de vitamina A sau consumul de steroizi anabolizanti pot duce la aparitia calvitiei si la caderea parului.

Beneficiile implantului de par

Implantul de par reprezinta metoda cea mai eficienta pentru a rezolva problema alopeciei. Este acea procedura chirurgicala care poate sa ofere persoanelor care sufera de chelie solutia pentru a se bucura din nou de un scalp acoperit de par si de un scalp exact asa cum isi doresc din perspectiva aspectului.

Implantul de par are mai multe beneficii. In primul rand vorbim despre o metoda sigura pentru pacient atat timp cat este efectuata intr-o clinica autorizata. Rezultatele permanente reprezinta un al doilea beneficiu al acestei proceduri estetice. Aspectul natural al parului si similar cu parul pacientului completeaza lista de beneficii ale tratamentului de implant de par. Nu in ultimul rand putem aminti si faptul ca este o procedura non-invaziva si unde recuperarea este foarte rapida. La cateva zile dupa interventie pacientul isi poate relua activitatile cotidiene fara nici cea mai mica problema.

About the author

Monica

Leave a Comment