Casa si Gradina

5 motive pentru care sa montezi geamuri rezistente la foc

Written by Monica

Daca iti doresti sa oferi familiei tale, angajatilor sau colegilor de birou un plus de siguranta in fata unui eventual incendiu, acest risc fiind cel mai mare la adresa diferitelor tipuri de imobile, atunci poti avea in vedere geamurile antifoc. Un geam rezistent la foc aduce un plus de securitate in tot ceea ce inseamna masurile de prevenire a incendiilor, masuri care de altfel sunt obligatorii conform legislatiei in vigoare. Desi alegerea geamurilor cu rezistenta in fata focului este optionala, trebuie spus ca exista motive importante pentru care merita sa faci o astfel de investitie. Iata care sunt principalele argumente pentru care sa alegi sa montezi geamuri cu rezistenta la foc.

1.Reduci foarte mult riscul de pierderi de vieti omenesti

Un prim argument, si poate cel mai solid, in alegerea unor geamuri rezistente la foc se refera la faptul ca o astfel de optiune inseamna reducerea riscului de pierderi de vieti omenesti in cazul unui incendiu. Principalul scop pentru care sunt luate masurile de prevenire a incendiilor este salvarea de vieti umane in cazul izbucnirii unui incendiu. Iar geamurile antifoc pot contribui semnificativ in aceasta directie.

2.Reduci pagubele materiale

Pe langa salvarea de vieti omenesti, masurile de prevenire in fata incendiilor vizeaza de asemenea si reducerea pagubelor materiale provocate de flacari si de fum. Ei bine, ca urmare a faptului ca un geam rezistent la foc creste rezistenta unui anumit spatiu in fata flacarilor si ofera mai mult timp pentru interventia pompierilor, exista mai multe sanse de a reduce pierderile materiale care pot fi provocate de incendii. Cu alte cuvinte, investitia intr-un geam antifoc poate preveni alte pierderi financiare care pot rezulta in cazul unui incendiu.

3.Izolare foarte buna pentru spatiul unde sunt montate geamurile

Atunci cand suntem in cautarea unui geam pentru diferite spatii si imobile ne dorim sa gasim cea mai buna varianta din perspectiva izolarii pe care o ofera geamul respectiv. Din acest punct de vedere geamul rezistent la foc este fara niciun dubiu o alegere foarte potrivita, avand in vedere faptul ca acest geam asigura o etanseitate foarte ridicata. In consecinta vorbim despre o izolare foarte eficienta a oricarui spatiu chiar si in cazul temperaturilor scazute sau foarte ridicate, dar si o izolare fonica la cele mai ridicate standarde.

4.Beneficiezi de suficienta lumina naturala

Faptul ca alegi un geam rezistent la foc nu va afecta gradul de patrundere a luminii naturale in spatiul unde este montat un astfel de geam. Din aceasta perspectiva vei avea un plus de siguranta in fata incendiilor, o izolare foarte buna, dar in acelasi timp vei beneficia si de aportul de lumina naturala de care ai nevoie.

5.Investitie pe termen lung

Un alt motiv pentru care este recomandata montarea de geamuri antifoc se refera la durabilitatea foarte mare a acestor tipuri de geamuri. Vorbim aici despre faptul ca materialele din care sunt realizate aceste geamuri sunt de cea mai buna calitate. Cu alte cuvinte, faci o investitie pe termen lung in privinta geamurilor montate.

About the author

Monica

Leave a Comment