Monden / Lifestyle

5 sfaturi pentru cei care urmeaza sa se regasesca in postura de nasi de botez

Written by Monica

Nasii de botez ai unui nou nascut primesc rolul de parinti spirituali din momentul in care accepta sa fie in aceasta postura. Pe de alta parte, pentru cei care urmeaza sa fie nasi pentru prima data emotiile si intrebarile cu privire la indatoririle si sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca in ziua botezului pot fi numeroase.

Tocmai datorita faptului ca exista diferite cutume, traditii, obiceiuri si obligatii din postura de nasi de botez, de la rolul in cadrul ceremoniei religioase, la procurarea unui trusou botez si pana la traditia cu taierea motului, in ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva sfaturi ce se pot dovedi foarte utile pentru ca din postura de nas totul sa decurga fara niciun fel de probleme in ziua crestinarii nou nascutului.

1.Informeaza-te temeinic cu privire la crestinarea unui bebelus

O prima sugestie foarte importanta se refera la o documentare cat mai temeinica referitoare la ce presupune postura de viitor nas de botez. Astfel, de la modul in care trebuie sa te imbraci, la rolul pe care il vei avea in biserica la oficierea actului de crestinare si pana la cutumele pe care trebuie sa le respecti din postura de nas, toate aceste informatii te pot ajuta sa te simti in largul tau in aceasta zi incarcata de emotii pentru familia bebelusului, dar si pentru tine in postura de parinte spiritual. De asemenea, trebuie sa te informezi cu privire la ceea ce trebuie sa aiba asupra sa perechea de nasi, si anume un trusou botez, lumanarile specifice de botez si hainutele pentru a imbraca bebelusul.

2.Ofera un trusou botez complet

Trusoul de botez este indatorirea nasilor de botez spre a fi oferit bebelusului ca prim dar din postura de parinti spirituali. Trusoul de botez este acel accesoriu care contine toate elementele necesare pentru buna desfasurare a evenimentului in cadrul ceremoniei religioase de crestinare. Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri de faptul ca oferi un trusou botez complet.

3.Alege cu atentie lumanarile de botez

Un alt sfat vizeaza alegerea lumanarilor de botez, acestea fiind un alt accesoriu care nu pot lipsi din ziua crestinarii nou nascutului in cadrul bisericii. Lumanarile trebuie sa fie asortate cu nuantele sau culorile trusoului de botez, dar in acelasi timp trebuie sa fie din categoria de lumanari specifice pentru acest eveniment.

4.Tine cont de parerea si preferintele parintilor bebelusului

Intotdeauna este important sa tii cont de preferintele parintilor bebelusului care urmeaza a fi crestinat atunci cand esti in postura de nas. Tine cont de preferintele parintilor in ceea ce priveste culorile si tematica pentru botez.

5.Nu lasa pregatirea pentru eveniment pentru ultimele zile

Desi poate ai crede ca este foarte usor sa te pregatesti pentru un botez la care urmeaza sa fii nas, trebuie spus ca este important sa nu lasi pe ultima suta de metri pregatirea pentru acest eveniment. In caz contrar risti sa intri in criza de timp sau sa nu gasesti tot ceea ce iti doresti pentru acest eveniment important.

About the author

Monica

Leave a Comment