Monden / Lifestyle

Atractia Gibraltarului

Written by Monica

Daca aveti ocazia sa ajungeti in Gibraltar trebuie sa aflati cateva lucruri interesante despre acest loc. Se intinde pe o suprafata de 7 km patrati unde locuieste aproximativ 30.000 de locuitori. Chiar daca cu mult timp in urma arabii au detinut controlul asupra Gibraltarului  ulterior acesta a fost cedat Marii Britanii.

Ajuns aici o sa vedeti o stanca cum apare din apa si va sare direct in ochi. Gibraltar este teritoriu britanic prin urmare aveti nevoie de documente pentru a intra aici. Exista un control sumar si al bagajelor insa la vama cu siguranta nu o sa stati prea mult. Autobuzul este mijlocul de transport care va duce aici pentru ca nu prea aterizeaza avioane acolo.

Obiective in Gibraltar

Upper rock este de fapt principala atractie turistica. Puteti ajunge pe stanca cu telecabina sau cu Cable car Gibraltar. Ajungeti in varful muntelu la 412 m altitudine in doar cateva minute sau daca vreti puteti urca si jos daca va pregatitit sufleteste pentru ca este un drum destul de dificil.

Panorama asupra orasului este absolut senzationala in timp ce urci pe munte si veti avea posibilitatea de a vedea maimutele si de a vizita cateva lucruri de importanta majora. Peste tot o sa intalniti macaci curiosi, care sunt relativ cuminti insa poate va simtiti ca in jungla. Maimutele de aici sunt foarte bine ingrijite, fiind hranite in mod regulat.

Puteti de asemenea face excursii pentru ca merita sa ajungeti la Pestera St Michael’s, o pestera naturala unde a fost amenajata o sala de spectacole si poate sa luati parte si la un anumit spectacol.

De asemenea, O’Hara’s Battery unul dintre locurile strategice unde este amplasata o baterie de tunuri scoase din uz. Europa Point este locul unde se sfarseste Europa si de unde se vede clar Africa. O platforma uriasa la doar cativa metri deasupra marii, care va incanta cu adevarat. Nu ratati aceste locuri pentru ca acestea va ofera ocazia sa aveti experiente unice.

Cu siguranta o sa va simtiti rasfatata la cumparaturi in magazinele de pe Main Street, strada principala din Gibraltar. Lungimea acesteia este de 1.5 km deci merita sa o vizitati pe toata. Iar daca va plac experientele tari faceti si o croaziera cu delfini.

Ajuns in port puteti lua un vas de croaziera cu care ajungeti direct in larg acolo unde poti vedea live delfinii.Asadar daca vreti sa aveti o experienta deosebita si un gust usor de Marea Britanie, merita sa ajungeti in celalalt capat al Europei.

 

About the author

Monica

Leave a Comment