Monden / Lifestyle

Beneficii ale masajului

Written by Monica

Masajul ne-a invadat viata de zi cu zi si este disponibil la nesfarsit: revigorant sau ultra-bland, cu mainile sau cu accesorii, in tinuta lui Adam sau imbracat, asezat sau intins… Masajele au efecte benefice incontestabile. Asa ca e momentul sa iei in calcul niste cursuri masaj.

Masajul, o nebunie exagerata?

In alte civilizatii decat a noastra, masajul a fost dovedit de mult timp. Este chiar o parte integranta a anumitor medicamente traditionale, cum ar fi in Japonia sau China. In Franta, sub acoperirea traditiei iudeo-crestine, masajele corporale au fost de mult evitate. Masajul era considerat un tratament terapeutic, oferit doar de kinetoterapeuti sportivilor profesionisti sau persoanelor grav bolnave.

De mai bine de 20 de ani, masajul (si starea de bine in general) a fost democratizat si popularizat. Terapia prin masaj, sub toate formele sale, face acum parte din rutina noastra de confort, bunastare si sanatate . Exista o multitudine de tehnici de masaj si masaje pentru toate varstele si toate ocaziile. Multe studii foarte serioase au demonstrat importanta virtutilor si efectelor benefice ale unui masaj bun. Atentie, acesta trebuie bine executat.

Citeste si: Cursuri masaj pentru incepatori si profesionisti

De ce iti face bine masajul? Explicatie!

Mai intai, sa aruncam o privire asupra pielii noastre. Este alcatuita dintr-un numar inimaginabil de terminatii nervoase. In timpul unui masaj, terminatiile ultra-sensibile se vor misca si vor difuza doar unde bune in intregul tau corp.O vedem bine, chiar si la un sugar, o simpla mangaiere poate reduce plansul, o palpare usoara poate calma o durere de stomac. Deci, ce zici de un masaj bun! Ajuta corpul tau sa se umple de senzatii placute.

Apoi, masajul are actiunea de a elibera hormonii „buni” . Hormonii sunt conducatorii emotiilor tale. Sub stres, organismul produce cortizol, hormonul stresului. Masajul, rar experimentat ca o situatie stresanta, va actiona asupra productiei de serotonina, hormonul bunastarii si va reduce productia de cortizol. Este pur si simplu chimic: nu poti lupta impotriva virtutilor terapiei prin masaj!

Scopul principal al unui masaj de relaxare este de a calma nervii si de a ameliora oboseala. Insa, proprietatile benefice ale masajului nu se limiteaza la asta. Dupa un masaj relaxant, o persoana prinde literalmente viata. Circulatia sanguina este stimulata si, ca urmare, creierul, care a primit o cantitate abundenta de oxigen, devine din nou gata de lucru. De asemenea, muschii incordati se relaxeaza in urma masajului, care se manifesta sub forma unei cresteri a vitalitatii generale si a unui val de forta.

Masajul are si functie de vindecare. In lume, exista multe boli grave care se dezvolta in organism pe fondul stresului experimentat. Ulcerele de stomac, angina pectorala, atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale pot fi evitate, in mare parte, datorita puterii miraculoase a unui masaj relaxant.

Corpul uman este un singur sistem in care totul este interconectat. Actiunea unui masaj de relaxare este indreptata simultan catre toate sistemele corpului – creier, muschi si sistemul nervos. Pur si simplu, daca tensiunea nervoasa este eliminata, atunci nu va mai exista nicio boala.

About the author

Monica

Leave a Comment