Sanatate

Care sunt serviciile de baza oferite de un cabinet stomatologic?

Written by Monica

Cabinetele stomatologice sunt prezente in majoritatea localitatilor din tara noastra. Daca in marile orase regasim o multime de clinici stomatologice, cele mai multe dintre localitati au la dispozitie servicii de medicina dentara puse la dispozitie de cabinete stomatologice.

In cadrul cabinetelor stomatologice poti beneficia de mai multe servicii pentru tratamentele necesare in vederea sanatatii orale.Printre serviciile medicale de baza care se regasesc intr-un cabinet stomatologic Targu Mures regasim detartrajul, albirea dentara, protetica, extractiile dentare, obturatiile dentare si implanturile dentare.

Proceduri pentru igiena orala

Detartrajul este procedeul non-invaziv care este efectuat in vederea indepartarii de pe suprafata dintilor a tartrului depus de-a lungul timpului. Tartrul este un mediu unde bacteriile pot actiona pentru afectarea dintilor, iar daca nu este indepartat, tartrul poate duce la aparitia parodontozei. Procedeul de detartraj este necesar pentru o igiena orala corespunzatoare.

Albirea dentara este acea procedura care trebuie efectuata exclusiv intr-un cabinet stomatologic. Procedura implica acoperirea dintilor cu un strat de peroxid de hidrogen. Acesta trebuie aplicat doar pe suprafata dintilor, fara a ajunge la nivelul gingiilor. Tocmai de aceea medicul stomatolog va proteja gingiile. Rezultatele albirii dentare intr-un cabinet stomatologic Targu Mures sunt foarte bune prin prisma folosirii laserului.

Tratamente stomatologice

In randul tratamentelor stomatologice de baza de care poti beneficia intr-un cabinet stomatologic regasim si obturatiile dentare sau extractiile dentare. Obturatiile dentare se refera la plombele aplicate la nivelul dintilor care au probleme cu cariile dentare. In cazul in care dintii sunt foarte afectati si nu exista posibilitatea de a fi plombati, singura solutie pentru a evita complicatii precum infectiile la nivelul danturii o reprezinta extractia.

Extractia dentara este procedura prin care intreaga radacina a unui dinte este indepartata de la nivelul arcadei. Extractia poate fi efectuata atat pentru un dinte care este cariat profund, cat si pentru resturi ale radacinilor ramase la nivelul arcadei dentare. Pentru a diminua disconfortul pentru pacient, extractia dentara sa efectueaza intotdeauna sub efectul anesteziei.

Proceduri de restaurare dentara

Protetica dentara implica realizarea unei proteze dentare. Aici vorbim despre un dispozitiv medical adaptat pentru nevoile fiecarui pacient in vederea inlocuirii dintilor naturali cu dinti artificiali. Protezele dentare sunt recomandate in cazul pacientilor care nu mai au suficienti dinti naturali pe care sa se poata sustine o lucrare dentara fixa sau daca pacientul a pierdut toti dintii naturali. Protezele dentare pot fi partiale, totale sau scheletate.

Implantul dentar este procedura prin care un dinte natural care a fost pierdut este inlocuit cu un dinte artificial. In acest sens sunt folosite materiale biocompatibile si care nu genereaza efecte adverse la nivelul cavitatii bucale. Pentru a reda functionalitatea dintilor naturali, ulterior implantului este nevoie de fixarea pe implant a unei coroane dentare cu ajutorul unui bont.

Acestea sunt serviciile de baza de care pot beneficia pacientii care apeleaza la un cabinet stomatologic Targu Mures. Inainte de a alege cabinetul la care apelezi pentru rezolvarea anumitor probleme stomatologice, este important sa analizezi cu atentie experienta medicilor stomatologi, dotarea cabinetului, dar si costurile tratamentelor stomatologice.

About the author

Monica

Leave a Comment