Considerata de multi ca fiind printre cele mai relaxante moduri de a petrece timpul liber, pescuitul poate fi o activitate relaxanta la indemana oricui. Pentru a te bucura de o experienta cu adevarat reusita, toti pescarii pasionati ar trebui sa dispuna de echipamentele necesare pentru capturile cele mai bune.
Modalitatile de a pescui sunt diferite. Printre acestea se regaseste si pescuitul la feeder. In randurile care urmeaza vei afla mai multe detalii privind pescuitul la feeder si cum poti sa alegi lansete pentru aceasta varianta de pescuit.
Specificul pescuitului la feeder
Tehnica pescuitului la feeder presupune o tehnica de pescuit in care pestele va fi hranit in mod constant si cat mai precis prin utilizarea diverselor variante de nada. De fiecare data nada va fi transportata pana la fundul apei prin folosirea unui naditor. Naditorul respectiv mai poarta denumirea de momitor, cosulet sau method feeder.
Metoda de pescuit la feeder poate sa fie mai eficienta intr-un timp relativ scurt. Acest lucru se datoreaza faptului ca este o metoda de pescuit bazata pe atractie si finete. Pornind de la acest aspect, un numar tot mai mare de pescari sunt atrasi de aceasta metoda atunci cand merg la pescuit.
Spre deosebire de pescuitul la crap, pescuitul la feeder este foarte adecvat inclusiv in cazul persoanelor cu mai putin timp la dispozitie. De aceea lansetele feeder difera de modelele de lansete crap. Un alt plus care este apreciat in randul pescarilor se refera la faptul ca echipamentul necesar pentru metoda de pescuit la feeder este mult mai permisiv si nu este la fel de numeros.
Aceste caracteristici fac ca aceasta tehnica de pescuit sa fie tot mai atractiva si mai des folosita in randul pescarilor.
Tipurile de lansete folosite pentru pescuitul la feeder
Variantele de lansete feeder sunt cu mai multe inele. Din acest motiv lansetele acestea inseamna o distributie progresiva a tensiunii. Modelele cu 2 sau 4 varfuri ofera diferite grade de putere si actiune. Tinand cont de tipul apei unde pescuiesti trebuie sa alegi tipul de lanseta. Un alt aspect de avut in vedere se refera la specia de pesti vizata, dimensiunea pestilor, experienta pescarului si care este distanta la care urmeaza sa pescuiesti.
Dupa criteriul lungimii regasim tipul de lanseta picker (scurta) de 2,7-3,3 metri, lanseta medie cu lungime pana la 3,6 metri, lanseta lunga de 3,9-4,2 metri sau varianta cu lungime variabila de la 3 metri la 4,2 metri. Puterea lansetelor se refera la curbarea sub presiunea exercitata de peste.
Si aici regasim tipurile de lansete feeder light pentru cosulete intre 10-40 grame, medium pentru pestii de talie mica, medie si mare pentru cosuletele cu greutate pana in 70 grame, dar si categoria de lanseta Heavy (Power) pentru greutatile pana la 150 grame.
Tinand cont de actiune, exista modele de lansete pentru pescuitul la feeder cu actiune parabolica (lenta), cu actiune progresiva (medie) si cu actiune de varf (rapida). Toate tipurile de lansete pentru pescuitul la feeder sunt disponibile in oferta magazinelor de specialitate.