Constructii

Ce trebuie sa stii despre sticla rezistenta la foc?

Written by Monica

Incendiul este privit ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri la adresa vietilor omenesti si la adresa bunurilor materiale atunci cand avem in vedere diferite tipuri de imobile. Chiar daca exista riscuri precum inundatiile, cutremurele sau furtunile foarte puternice, trebuie spus ca incendiul este cel mai mare risc datorita faptului ca poate fi cauzat de foarte multe surse. Tocmai de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa constientizeze riscul de incendiu si sa ia masurile cuvenite pentru a proteja imobilele pe care le detine si pe care le administreaza.

Daca unele dintre masurile pentru siguranta si prevenirea incendiilor sunt obligatorii conform legislatiei in vigoare, trebuie spus ca exista si alte optiuni care pot contribui la cresterea sigurantei in eventualitatea unui incendiu. Dintre acestea putem aminti sticla antifoc. Prin folosirea de sticla rezistenta la foc, orice imobil unde este montata aceasta sticla poate sa ofere un plus de siguranta in fata flacarilor si a temperaturilor foarte mari cauzate de un eventual incendiu.

Caracteristicile sticlei rezistente la foc

Datorita materialelor din care este realizata aceasta sticla antifoc, aceasta nu se va sparge atunci cand are de infruntat temperaturile foarte ridicate ale unui incendiu. Prin urmare s-ar evita propagarea incendiului in acele spatii care sunt dotate cu sticla rezistenta la foc, incetinind propagarea flacarilor si impiedicand alimentarea flacarilor cu alte surse care ar putea sustine extinderea incendiului.

In acest context pagubele materiale ar fi mult diminuate, iar persoanele care s-ar afla in pericol in fata incendiului ar avea mai mult timp pentru a fi evacuate si ar putea fi protejate mai eficient in fata flacarilor, a fumului degajat de incendiu si in fata temperaturilor foarte ridicate. Toate acestea se datoreaza faptului ca sticla antifoc ofera o etanseitate extrem de ridicata.

Prin rezistenta in fata flacarilor, sticla aceasta asigura mai mult timp pentru interventia echipajelor de pompieri in vederea lichidarii incendiului. Intr-un incendiu orice minut conteaza, iar faptul ca incendiul nu se extinde foarte rapid ca urmare a sticlei antifoc face ca orice interventie a echipajelor de pompieri sa aiba sanse mult mai mari de reusita.

Trebuie subliniat faptul ca desi etanseitatea este una foarte buna, iar rezistenta in fata flacarilor este mult superioara fata de sticla clasica, aceasta sticla rezistenta la foc asigura aceeasi luminozitate si transparenta precum sticla obisnuita. Cu alte cuvinte, daca alegi sa montezi astfel de sticla nu vei intampina dificultati cu luminozitatea si transparenta oferita de sticla aceasta. De asemenea vorbim despre o sticla cu o durabilitate foarte ridicata in fata factorilor de mediu.

Unde putem gasi sticla rezistenta la foc?

Daca ne dorim sa crestem siguranta in fata incendiilor investind in sticla antifoc pentru locuinta personala sau pentru alte imobile, este indicat sa apelam la un producator autorizat de astfel de produse. Arcom Glass este un producator autorizat in domeniu care are o vasta experienta in realizarea de produse cu rezistenta la foc. Intreaga oferta de astfel sticla avand diferite grade de rezistenta la foc poate fi gasita pe fireglass.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment