Arhitectura / Design

Cea mai noua versiune software AutoCAD pentru constructii si arhitectura

Written by Monica

Progresele tehnologice si computationale sunt prezente de ani buni inclusiv in domeniul constructiilor si in cel al arhitecturii. Cu ajutorul programelor asistate de computer, proiectantii, arhitectii si constructorii au reusit sa automatizeze o multime de procese specifice acestor domenii de activitate. In acelasi timp exactitatea si precizia proiectelor au crescut considerabil odata cu utilizarea acestor programe asistate de computer.

Indiferent daca vorbim despre faza de proiectare sau despre etapa de executie a unui proiect, utilizarea de software dedicat arhitecturii si constructiilor inseamna o multime de beneficii. In cadrul acestor programe asistate de computer lider de piata este software-ul AutoCAD. Acest software de la Autodesk este prezent pe piata acestor programe asistate de computer de mai multe decenii. Pentru a raspunde celor mai moderne si recente cerinte din domeniul arhitecturii si al constructiilor, Autodesk propune cea mai noua versiune de AutoCAD, si anume AutoCAD LT 2022.

Uneltele implementate in versiunea AutoCAD LT 2022

Pentru ca secolul 21 a adus cu sine o multime de aspecte moderne si inovative in domeniul arhitecturii si al constructiilor, versiunea de AutoCAD LT 2022 propune utilizatorilor care opteaza pentru acest soft o serie de update-uri. Versiunea LT 2022 a celor de la AutoCAD este destinata pentru utilizarea in etapa de proiectare 2D pentru diferite constructii din domeniul industrial si civil.

Vorbim despre LT 2022 ca fiind o planseta inteligenta care asigura accesul utilizatorilor la un spatiu de lucru extrem de usor de utilizat si foarte performant in vederea intocmirii documentatiilor pentru proiectele din domenii precum arhitectura si constructii. In acelasi timp in aceasta versiune de soft dedicat pentru proiectarea 2D putem aminti existenta uneltelor destinate pentru editarea geometriei.

In cadrul versiunii AutoCAD LT 2022 avem functia care permite efectuarea unor adnotari de tip text in fiecare dintre proiectele care folosesc acest software. De asemenea adnotarile sunt posibile inclusiv pentru elaborarea unui tabel in cadrul desenelor bidimensionale din cadrul proiectelor. O alta imbunatatire se refera la automatizarea care este mult mai eficienta comparativ cu versiuni anterioare ale acestui software. Prin urmare fluxul de lucru este mult imbunatatit.

La toate aceste actualizari putem aminti inclusiv functionalitatea de integrare a fluxului de lucru in anumite faze de proiectare sau de implementare a proiectului. La baza acestei functionalitati regasim aplicatiile AutoCAD de tip web si mobile. Cu ajutorul acestor aplicatii utilizatorii pot avea acces la vizualizarea si editarea proiectului intr-un mod foarte rapid si fara a tine cont de locatie.

Ce functii aduce versiunea LT 2022?

Pentru a obtine o eficienta cat mai buna in faza de documentare si de executie a unui proiect, versiunea LT 2022 de la AutoCAD inseamna o serie de functii noi care sunt implementate. Aceste functii sunt foarte utile atat in vizualizarea progresului unui proiect, cat si pentru editarea anumitor desene. In acest sens functiile Trace, Count, Share, Push to Autodesk Docs sau Floating Windows sunt integrate in aceasta noua versiune.

Cu ajutorul functiei Trace desenele si datele dintr-un proiect pot fi accesate de utilizator in vederea adaugarii de observatii cu privire la desenele proiectului. Count este functia ce ajuta in numararea automata a entitatilor fiecarui desen, pe cand functia Share contribuie la permiterea accesului la toate informatiile si datele unui proiect utilizatorilor implicati in proiectul respectiv.

Datorita faptului ca uneori anumite desene necesita vizualizarea pe un monitor mai mare, functia Floating Windows permite afisarea unui desen pe mai multe ferestre ale aceluiasi monitor sau chiar pe un al doilea display.Nu in ultimul rand versiunea AutoCAD LT 2022 implementeaza functia Push to Autodesk Docs, aceasta asigurand publicarea desenelor realizate pentru diferitele proiecte de arhitectura si constructii.

About the author

Monica

Leave a Comment