Monden / Lifestyle

Cum se mananca kaki si cat de sanatos este acest fruct exotic?

Written by Monica

Fructul kaki, cunoscut si sub denumirea de “fructul zeilor”, este fructul cu un continut ridicat de antioxidanti, magneziu si potasiu, deosebit de benefic pentru diferite tipuri de afectiuni.

Acest fruct a aparut in China si seamana cu niste mere ori rosii de culoarea portocaliu. Este un fruct foarte este suculent si aromat. Culoarea poate varia in functie de gradul de maturare, de la galben la portocaliu stralucitor. Unele parti ale fructului au culoarea maro, ceea ce arata ca exista o acumulare de zahar in fruct dar este bun de consum.

Pulpa fructului este cremoasa, usor gelatinoasa atunci cand este bine copt. Atunci cand este foarte bine copt, kaki are un gust foarte dulce si o aromă de miere de albine. De asemenea, marimea fructului difera, acesta poate fi cat o portocala dar si mai mare.

Kaki amelioreaza simptomele de raceala, datorita continutului ridicat de vitamina C si ajuta la intarirea sistemului imunitar, jucand si un rol de preventie in ceea ce priveste aparitia inflamatilor si a infectilor. Fructul kaki lupta in mod eficient impotriva constipatiei. Gratie continutului ridicat de fibre, acesta are proprietati laxative.

De asemenea, este un remediu excelent impotriva retentiei de apa Acesta are proprietati diuretice datorita continutului de potasiu si calciu. Consumul regulat de kaki, poate preveni ori diminua retentia de apa. Kaki este si un adjuvant natural pentru detoxifierea organismului. Fructul este bogat in antioxidanti, ce joaca un rol extrem de important pentru detoxifierea organismului si sustine sanatatea ficatului.

Antioxidantii ajuta la neutralizarea toxinelor din corp si a altor substante nocive. Consumul de kaki te poate scapa de stres deoarece are capacitatea de a alunga stresul si oboseala, datorita continutului ridicat de zaharuri si potasiu.

Este extrem de benefic pentru sistemul cardiovascular, hranind in mod natural muschiul inimii, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal pentru cei predispusi la bolile cardiovasculare.

Datorita beta carotenului, kaki protejeaza vederea si previne aparitia bronsitei si pneumoniei. Pe langa aceste beneficii importante, fructul kaki mai este recomandat și pentru: persoanele care sufera de sangerari gingivale. Acesta protejeaza organismul de bacterii precum: E.Coli si Staphylococcus aureus.

In plus, este recomandat in dieta pentru slabit si in ceea ce priveste combaterea depresiei Reprezinta un ajutor de pret si pentru combaterea anemiei. Consumul de kaki este benefic si pentru rinichi, de aceea merita integrat in planul alimentar zilnic.

Iata cateva sfaturi si despre cum se curata “fructul zeilor” Primul lucru pe care trebuie săa îl faci sa speli fructul si apoi il tai in jumatate. Indeparteaza partea de sus, acolo unde a fost codita. Coaja fructului kaki se curata ca un mar, iar miezul ramas este tocmai bun pentru a fi consumat.

Acesta se mananca atat in stare proaspata, cat si in alte preparate delicioase. Asadar, fie il mananci ca un mar, imediat dupa ce l-ai decojit, fie il tai pe jumatate si mananci miezul cremos cu lingurita. De asemenea, fructul kaki poate fi consumat si în salate, prajituri, dulceata sau gem.

About the author

Monica

Leave a Comment